shutterstock_758066776.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

ŠAMPIONIMA BEZGOTOVINSKIH TRANSAKCIJA URUČENE NAGRADE: Zakupcima i potrošačima olakšana prodaja i kupovina na pijaci

13.06.2024.

ŠAMPIONIMA BEZGOTOVINSKIH TRANSAKCIJA URUČENE NAGRADE: Zakupcima i potrošačima olakšana prodaja i kupovina na pijaci
Veličina Slova

Na pijaci „Palilula” uručene su novčane nagrade zakupcima tezgi koji su tokom marta i aprila realozovali najveći broj bezgotovinskih transakcija u okviru drugog kruga projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca”.

Zakupci sa pijaca „Palilula”, „Blok 44”, „Stari Merkator”, „Kalenić” i „Đeram” osvojili su po pet nagrada u martu i aprilu mesecu, ostvarivši 1.099, odnosno 561 transakciju, saopšteno je iz JKP-a „Beogradske pijace”.

Drugi krug projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca” počeo je sredinom juna 2023. godine, čime je mogućnost bezgotovinskog plaćanja uvedena na određenom broju prodajnih mesta i na pijacama „Stari Merkator”, „Zemun” i „Blok 44”.

Uvođenje bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama, koje je počelo pre dve i po godine, pokazalo se veoma dobrim potezom. „Kalenić”, „Palilula” i „Đeram” bile su prve u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama. Uvedenim novinama zadovoljni su i zakupci i potrošači jer su im pijačnaprodaja i kupovina dosta olakšane. Tada je prvi put u Srbiji kupcima omogućeno da voće, povrće i druge proizvode plate bezgotovinski.

Pijace u glavnom gradu su na ovaj način postale mesta koja potrošačima, pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude, pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja.

Partneri pilot-projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca”, Privredna komora Srbije, Mastercard, JKP „Beogradske pijace”, Payten, Chipcard i Banca Intesa, zadovoljni su realizacijom projekta, kao i reakcijama kupaca i zakupaca, zbog čega su se odlučili da nastave projekat, saopšteno je iz JKP-a „Beogradske pijace”.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest