62275dssda.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Manifestacija „Beogradski dani porodice”

ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „BEOGRADSKI DANI PORODICE” Očuvanje tradicionalnih vrednosti, posetioci uživali uz bogat program na više lokacija

16.06.2024.

ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „BEOGRADSKI DANI PORODICE” Očuvanje tradicionalnih vrednosti, posetioci uživali uz bogat program na više lokacija
Veličina Slova

Manifestacija „Beogradski dani porodice” čiji je idejni tvorac i osnivač Aleksandar Šapić počela je 13. aprila i tokom dva meseca trajanja stanovnici Beograda i njihovi gosti su imali priliku da uživaju u raznovrsnom programu.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić na konferenciji za novinare povodom početka manifestacije je istakao da je porodica nukleus svakog društva, a da su svi ljudi koji žive u našoj zemlji jedna porodica.

Želja nam je bila da iskoristimo ove mesece, kada je Beograd najlepši jer se budi i cveta, i da im damo poseban značaj."

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda

Prošle godine su prvi put organizovani „Beogradski dani porodice”, a ova manifestacija je proglašena za manifestaciju od posebnog značaja za Grad Beograd.

Tokom trajanja manifestacije Aleksandar Šapić je "Beogradske dane porodice" obišao sa srpskim patrijarhom Porfirijem.

b8615906635ddbd135d9a93ad6eac9c5_8604045423.jpg
beograd.rs

Ovogodišnja manifestacija je trajala osam sedmica, a u tom peridu je realizovan raznovrstan program. Nastupala su brojna kulturno-umetničkih društava, organizovano je više od sto koncerata klasične, džez, bluz i pop-rok muzike, prikazanao je preko 50 bioskopskih projekcija na otvorenom i više od 30 pozorišnih predstava, održane su brojne radionice, između ostalih, tkanja, veza, arheologije.

Vasil Hadžimanov na „Beogradskim danima porodice” 9x16.00_00_11_22.Still057.jpg
Vasil Hadžimanov, nastup na „Beogradskim danima porodice”
beograd.rs

„Beogradski dani porodice” su jedinstvena manifestacija kod nas, koju je pokrenuo Aleksandar Šapić tokom gradonačelničkog mandata 2023. godine. Ideja i misija ove smotre jeste očuvanje porodičnog jedinstva i tradicionalnih vrednosti, koje se temelje na osnovnoj ćeliji društva-porodici.

„Beogradski dani porodice” su imali 18 tematskih zona na više lokacija, od Trga republike, preko Knez Mihailove ulice do Kalemegdana.

U društvu predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksadra Šapića, manifestaciju je posetio i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Šapić 10.jpg
beograd.rs

 U sklopu manifestacije, u Studentskom parku koncert je održao Vasil Hadžimanov, jedno od najvećih muzičkih imena sa ovih prostora, a na Trgu republike je priređeno „Kolektivno venčanje”, koje uvek privlači veliku pažnju.

“Beogradski dani porodice” su završeni programima na nekoliko gradskih lokacija.

Poslednjeg dana su održana i dva karnevala, u Knez Mihailovoj Karneval bluzera, a na Savi promenadi tradicionalni „Karneval brodova”.

Manifestacija „Beogradski dani porodice” počela je 13. aprila i tokom dva meseca trajanja stanovnici Beograda i njihovi gosti su imali priliku da uživaju u bogatom programu.

Podeli vest