shutterstock_1129821593 (1).jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

NASTAVLJA SE SUZBIJANJE KRPELJA: Akcije na Adi Ciganliji, Mirijevskom vencu i u Zvezdarskoj šumi

18.06.2024.

NASTAVLJA SE SUZBIJANJE KRPELJA: Akcije na Adi Ciganliji, Mirijevskom vencu i u Zvezdarskoj šumi
Veličina Slova

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP-a „Gradska čistoća” i sutra će nastaviti sprovođenje akcije suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi od 10 do 14 časova, a obuhvatiće javne zelene površine Ade Ciganlije, Zvezdarske šume i Mirijevskog venca.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom, kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira, u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura, aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan u Ministarstvu za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Iz „Čistoće” apeluju na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad, a pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest