Počela sezona kupanja na Adi Ciganliji8.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

POPULARNO MESTO ZA BEG OD GRADSKE VRUĆINE: Ada Ciganlija spremno dočekala kupače

20.06.2024.

POPULARNO MESTO ZA BEG OD GRADSKE VRUĆINE: Ada Ciganlija spremno dočekala kupače
Veličina Slova

Na Adi Ciganliji je ove nedelje počela zvanična sezona kupanja, a posetioci će moći da uživaju na plaži od 10.30 do 18.30 časova.

Na jednom od omiljenih mesta Beograđana za beg od gradske vrućine i opuštanje, plaže su uređene za posetioce, dok kupači mogu da uživaju u čistoj vodi Savskog jezera, koju garantuje priznanje „Plava zastava”.

Počela sezona kupanja na Adi Ciganliji4.jpg
beograd.rs

„I ove godine 13. put podižemo plavu zastavicu što je simbol uređenosti i čistoće samog Savskog jezera. Ono što je bitno takođe da naglasimo je da je već Gradski zavod za javno zdravlje obavio testiranja vode u Savskom jezeru, i da je voda potpuno bakteriološki ispravna za kupanje", rekla je Maja Pavlović iz PR službe JP „Ada Ciganlija”. 

Celu izjavu Maje Pavlović iz PR službe JP „Ada Ciganlija” pogledajte u narednom videu

Na kupalištu je sa radom počela spasilačka služba koja će voditi računa o bezbednosti kupača, a dežuraće i dve ekipe Hitne pomoći, Komunalna milicija i dežurna služba obezbeđenja JP „Ada Ciganlija”. 

Iz JP „Ada Ciganlija” apeluju na posetioce da poštuju radno vreme plaže, pravila ponašanja i sva upozorenja spasilačke službe. 

Podeli vest