1 (1).jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

IMAMO VELIKU ODGOVORNOST DA ISPUNIMO SVE ŠTO SMO GRAĐANIMA OBEĆALI: Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević o daljim planovima u Beogradu

23.06.2024.

IMAMO VELIKU ODGOVORNOST DA ISPUNIMO SVE ŠTO SMO GRAĐANIMA OBEĆALI: Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević o daljim planovima u Beogradu
Veličina Slova

Svako ko poseti Beograd može da se uveri koliko se naš grad razvija i koliko se promenio u poslednjih deset godina, rekao je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

– Građani su nam dali podršku za projekat Beograd 2027. godine koji podrazumeva veliki broj infrastrukturnih objekata, od obilaznice, izgradnje dva mosta, dva nova tunela, od Ekonomskog fakulteta do despota Stefana i od Mosta na Adi prema Autokomandi, izgradnju beogradskog metroa, novi izložbeni prostor, nacionalni stadion, izgradnju fabrike otpadnih voda i mnoge druge. Zato sada i imamo veliku odgovornost da ispunimo sve ono što smo sugrađanima i obećali – istakao je Nikodijević.

6d222be89911c1e0233b014fd08707a2_2056100387.png
beograd.rs

 Govoreći o sutrašnjoj sednici Skupštine grada na kojoj će se izabrati gradonačelnik, Nikodijević je rekao da očekuje dobru raspravu i izrazio zadovoljstvo što će izborom prvog čoveka prestonice biti završen period privremene uprave.

– Očekujem da sutra dobijemo gradonačelnika, dobro je što smo u petak konstituisali skupštinu i sada je vreme da dobijemo izvršne organe vlasti. Beograd je duži vremenski period funkcionisao bez njih, a pet ljudi je u međuvremenu menjalo gradonačelnika, Gradsko veće, pomoćnike i celu Skupštinu grada donoseći odluke za koje je u normalnim okolnostima zaduženo oko 150 ljudi. Biti u privremenom stanju devet meseci nije bilo dobro za dvomilionski grad, imate privremeno finansiranje koje vam ne dopušta da finansirate velike infrastrukturne projekte i da novac usmeravate u investicije već možete samo da održavate tekuće stvari. Zato očekujem da po izboru izvršnih organa vlasti imamo ubrzo i sledeću sednicu gde ćemo izglasati budžet za 2024. godinu i nastaviti da radimo velike stvari u Beogradu – rekao je Nikodijević.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest