shutterstock_1129821593 (1).jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

EKIPE „GRADSKE ČISTOĆE” DANAS NASTAVLJAJU SUZBIJANJA KRPELJA: Akcije obuhvataju SC „Surčin” i Bojčinsku šumu

24.06.2024.

EKIPE „GRADSKE ČISTOĆE” DANAS NASTAVLJAJU SUZBIJANJA KRPELJA: Akcije obuhvataju SC „Surčin” i Bojčinsku šumu
Veličina Slova

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi od 9 do 12 časova i obuhvatiće javne zelene površine Topčider i Hajd park, SC „Surčin” i Bojčinsku šumu, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki i od Pančevačkog mosta ka Malom raju.

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP-a „Gradska čistoća” Beograd će danas nastaviti sprovođenje akcije suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom, vlagom i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan u Ministarstvu za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Iz „Gradske čistoće” apeluju na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest