shutterstock_1129821593.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

NASTAVLJAJU SE AKCIJE PROTIV KOMARACA: Suzbijanja u nekoliko naselja

28.06.2024.

NASTAVLJAJU SE AKCIJE PROTIV KOMARACA: Suzbijanja u nekoliko naselja
Veličina Slova

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP-a „Gradska čistoća” će tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ekipe „Čistoće” suzbijaće komarce u subotu, 29. juna, u ranim jutarnjim časovima, od 3.30 časova. Tretmanom će biti obuhvaćeni lokaliteti – obala Save od Mosta na Adi do Ostružnice, obala Save do Mosta na Adi, blokovi 44 i 45, Galovica ka Umci, Beli potok, Zuce, Pinosava, Avala, Ranžirna stanica, Sremačka šuma, groblje Orlovača, SAJ, naselje 13. maj, Goveđi brod, Rucka, Pećani, Ostružnička šuma, Umka, Ostružnica, Senjak, Prokop, Topčidersko brdo, Diplomatska kolonija, Vračar, Železnik, Rupčine, Bele vode, Julino brdo, Repište, Banovo brdo, Čukarička padina i Velika Moštanica.

Preparati koje ekipe JKP-a „Gradska čistoća” Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine, a upisani su u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

„Čistoća” apeluje na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca. Ekipe JKP-a „Gradska čistoća” nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima, ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata i subotom od 8 do 14 sati.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest