shutterstock_1903995106.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

NASTAVLJA SE UNIŠTAVANJE KOMARACA: Obuhvaćen veći broj lokacija

30.06.2024.

NASTAVLJA SE UNIŠTAVANJE KOMARACA: Obuhvaćen veći broj lokacija
Veličina Slova

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” će i sutra sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Ovaj posao ekipe će obavljati u ranim jutarnjim časovima u periodu od 3.30 časova, najavljeno je iz „Gradske čistoće”.

Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, nasip od Pančevačkog mosta ka naselju Mali Raj, Mali Raj, Azilantski centar, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenka, Jojkićev Dunavac, jezero Veliko blato, Ovčanski Sebeš, Dunavac, Opovački Dunavac, Besni Fok, Vrbovski, Široka greda, Dorćol, Kalemegdan - Gornji i Donji grad, naselja Kaluđerica, Grocka, Vinča, Boleč , Leštane, Beograd na vodi, Profesorska kolonija, Batajnica i put za Ovču.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, ta građani nemaju razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama, koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP „Gradska čistoća” nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest