AKVARIJUM NA UŠĆU 1.png
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

NOVA TURISTIČKA ATRAKCIJA NA UŠĆU: Akvarijum na 5.000 kvadratnih metara

01.07.2024.

NOVA TURISTIČKA ATRAKCIJA NA UŠĆU: Akvarijum na 5.000 kvadratnih metara
Veličina Slova

Akvarijum je jedan od novih sadržaja koji je predviđen preuređenjem Parka prijateljstva – Ušće.

Pored akvarijuma, na području parka „Ušće” treba da se nađu: novi skejt-park, muzej umetnosti 21. veka, kao i prva namenska zgrada Prirodnjačkog muzeja. 

Prema pobedničkom timu na urbanističko-arhitektonskom konkursu za područje Parka prijateljstva – Ušće, nova zgrada Prirodnjačkog muzeja nalaziće se između Palate Srbija i Velikog ratnog ostrva, a u njenom produžetku biće akvarijum u pravcu ka Zemunu. Planirano je da nova muzejska zgrada i akvarijum budu ispod zemlje, s tim što će njihova fasada prema Velikom ratnom ostrvu biti otvorena, odnosno staklena.

AKVARIJUM NA UŠĆU 3.png
beograd.rs

Zgrada akvarijuma prostiraće se na 5.000 kvadratnih metara i biće prava turistička atrakcija, koja će zabavljati, ali i edukovati posetioce. Podvodni svet i žive organizme u njemu moći će da upoznaju naši najmlađi, ali i oni stariji.  

Na ostrvu Jas u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata nalazi se „SeaWorld” najveći svetski zabavni park na temu podvodnog sveta. U njemu je smešteno više od 100.000 životinja, a svojim posetiocima nudi čak 75 interaktivnih iskustava i vožnji.

AKVARIJUM NA UŠĆU 2.png
beograd.rs

U okviru preuređenja parka „Ušće” i njegovih obala, počelo je uklanjanje nelegalnih plutajućih objekata čime će biti smanjena buka i otvoren pogled na reke i Kalemegdan. Splavovi će biti uklonjeni od Brankovog mosta do Ušća.

Podeli vest