shutterstock_1454707772.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

„GRADSKA ČISTOĆA” I SUTRA SUZBIJA KOMARCE: Nove akcije ako dozvole vremenske prilike

03.07.2024.

„GRADSKA ČISTOĆA” I SUTRA SUZBIJA KOMARCE: Nove akcije ako dozvole vremenske prilike
Veličina Slova

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” će nastaviti sutra da sprovode akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, najavljeno je iz ovog preduzeća.

Ekipe „Čistoće” suzbijaće komarce u ranim jutarnjim časovima od 3.30 časova.

Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: naselja Vinča, Ritopek, od naselja 13. maj ka Pupinovom mostu, Pregrevica, Beli potok, Zuce, Rušanj, Vrčin, 13. maj, Saj, Goveđi brod, Ada Huja, Višnjica ka Beloj steni, Veliki Crljeni, Mladenovac, Rajkovac, Selters, Lazarevac, Šušnjar, Vreoci, Novi Medoševac, Rasadnik, Centar 1 i 2, Petka, Šopići, Dobanovci, Boljevci, Jakovo, Bečmen, Petrovčić, Progar i Sremčica.

Preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP-a „Gradska čistoća” nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata i subotom od 8 do 14 sati.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest