shutterstock_652758616.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

NAJSLOŽENIJE INTERVENCIJE U RAKOVICI I NA VOŽDOVCU: Ekipe „Čistoće” pojačanim kapacitetima rade na sanaciji posledica nevremena

03.07.2024.

NAJSLOŽENIJE INTERVENCIJE U RAKOVICI I NA VOŽDOVCU: Ekipe „Čistoće” pojačanim kapacitetima rade na sanaciji posledica nevremena
Veličina Slova

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ Beograd, Sektora operative, su u proteklim danima, tokom i nakon velikog nevremena praćenog jakim vetrom, kišom i gradom bile su konstantno na terenu, u tri radne smene, u punom i pojačanom kapacitetu.

Čistile su javne površine Beograda, sa ciljem da, što je moguće pre, prestoničke ulice vrate u stanje u kojem su bile pre vremenskih nepogoda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ekipe „Čistoće” su intervenisale na brojnim lokacijama u gradu, u svim beogradskim opštinama koje su u nadležnosti preduzeća, a pored svojih redovnih poslova čišćenja javnih površina i ulica, te pražnjenja sudova za odlaganje otpada, čistile su i slivnike, i prikupljale polomljene grane i stabla, radeći timski i pomažući kolegama iz ostalih beogradskih javno komunalnih preduzeća.

Radnici na terenu su pomagali sugrađanima u nevolji, kojima je vetar ugrozio stambene objekte, onima koji usled jake kiše nisu mogli da pokrenu svoje automobile, i naročito onim sugrađanima koji su se zatekli u bujici vode.

U proseku je u jednoj radnoj smeni bilo angažovano oko 650 radnika i blizu 250 vozila različitih tipova i namena (čistilica, cisterni, transportnih vozila, kamiona, smećaraca, specijalnih građevinskih mašina).

Kako navode u svom saopštenju, najsloženije intervencije zabeležene su u Mrakovičkoj ulici, na teritoriji opštine Rakovica, u Darvinovoj ulici na Voždovcu, potom kod Autokomande, na Južnom bulevaru, u Mirijevu, u ulicama Matice srpske, Mirijevskom bulevaru, Mirijevskom vencu, u Poenkareovoj ulici, Ulici Vladimira Tomanovića, a veliki problem je predstavljalo i čišćenje podzemnih prolaza.

Iz „Čistoće” zahvaljuju sugrađanima na strpljenju i razumevanju za zaposlene radnike koji nesebično, požrtvovano, i dalje u punom i pojačanom kapacitetu čine sve kako bi izgled Beograda vratili u stanje pre vremenskih nepogoda.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest