shutterstock_1454707772.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

AKCIJA U JUTARNJIM ČASOVIMA: Ekipe „Čistoće” i u petak suzbijaju odrasle forme komaraca

04.07.2024.

AKCIJA U JUTARNJIM ČASOVIMA: Ekipe „Čistoće” i u petak suzbijaju odrasle forme komaraca
Veličina Slova

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP-a „Gradska čistoća” Beograd i tokom sutrašnjeg dana sprovodiće akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ekipe „Čistoće” suzbijaće komarce u petak, 5. jula, u jutarnjim časovima od 3.30 časova.

Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Ritopek – Grocka, obala Dunava od Crvenke do Pančevačkog mosta, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkićev Dunavac, Crvenka, Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, groblje Mali zbeg, Dunavac, Opovački Dunavac, Vrbovski, Besni fok, Široka greda, jezero Veliko blato, Ovčanski Sebeš, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, naselja Mali raj, Azilantski centar, Braća Marić, Grga Andrijanović, Sava Kovačević, Partizanski blok, Padinska skela, Mali zbeg, Popova bara, Zage Malivuk, Ovčanski Sebeš, Put za Ovču, Ovča, Kotež, Borča, Borča pretok, Batajnica, Šangaj i Batajnica.

Preparati koje ekipe JKP-a „Gradska čistoća” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine, a upisani su u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Iz „Čistoće” apeluju na građane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume, stara burad, te da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju. Takođe, apeluje se na građane da ekipama „Gradske čistoće” omoguće nesmetan rad jer će ove godine to biti izuzetno važno, imajući u vidu veoma nepovoljne vremenske uslove.

„Čistoća” apeluje i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP-a „Gradska čistoća” nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

U slučaju da građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11, radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest