58172.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

ODRŽAVANJE SISTEMA ZA PRAĆENJE SLOBODNIH PARKING-MESTA: Tokom avgusta zamena senzora, apel vozačima na opštini Vračar

21.07.2024.

ODRŽAVANJE SISTEMA ZA PRAĆENJE SLOBODNIH PARKING-MESTA: Tokom avgusta zamena senzora, apel vozačima na opštini Vračar
Veličina Slova

Javno komunalno preduzeće „Parking servis” najavilo je da će od sutra do kraja avgusta biti izvođeni radovi na zameni parking senzora, koji funkcionišu u sistemu za praćenje slobodnih parking mesta, na teritoriji opštine Vračar.

Radovima će biti obuhvaćeno oko 1.400 obeleženih parking mesta, koja se nalaze u žutoj parking zoni, u oblasti oivičenoj sledećeim ulicama: Beogradska, Makenzijeva, Kursulina, Golsvordijeva i Bulevar kralja Aleksandra.

Informacije o dinamici radova vozačima će biti dostupne u štampanom materijalu, koji će biti istaknut na parkiranim vozilima i ulaznim vratima poslovnih i stambenih zgrada, kao i na sajtu www.parking-servis.co.rs i u kol-centru grada Beograda, na broju 11011, istaknuto je u saopštenju ovog preduzeća.

Tokom zamene senzora, na terenu će biti angažovane i dizalice preduzeća, koje će premeštati parkirana vozila na najbliža slobodna parking mesta, što će uticati na usporeno odvijanje saobraćaja u ulicama u kojima se izvode radovi. Kako bi eventualni zastoji što kraće trajali, a radovi se što brže odvijali, „Parking servis” upućuje apel vozačima da, shodno obaveštenjima, svoje automobile parkiraju u ulicama koje nisu obuhvaćene redovnim održavanjem.

Svi vozači koji koriste aplikaciju „Parking servis” za mobilne telefone, imaće blagovremenu informaciju o tačnoj lokaciji na koju je premešteno njihovo vozilo, dok svi ostali sugrađani obaveštenja mogu dobiti u kol-centru, na broju 11-0-11.

Instalacija Sistema za praćenje slobodnih parking mesta na teritoriji opštine Vračar započeta je 2016. godine. Servis za vozače danas pokriva oko 5.400 parking mesta na teritorijama opština Vračar, Savski venac i Stari grad. Podaci o slobodnim parking kapacitetima dostupni su, u realnom vremenu, na mobilnoj aplikaciji ovog preduzeća, navedeno je u saopštenju.

„Parking servis” koristi sezonu godišnjih odmora i smanjen broj vozila na beogradskim ulicama za redovno održavanje svoje infrastrukture i unapred zahvaljuje sugrađanima na saradnji i razumevanju.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest