NASLOVNA1.JPG
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI ZEMUNSKIH ŠKOLA: Priznanja dobili i njihovi profesori

24.07.2024.

NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI ZEMUNSKIH ŠKOLA: Priznanja dobili i njihovi profesori
Veličina Slova

Gradska opština Zemun je 22. i 23. jula organizovala tradicionalnu dodelu nagrada najboljim i najuspešnijim učenicima koji pohađaju zemunske osnovne i srednje škole, kao i njihovim nastavnicima i profesorima.

Diplome „Vuk Karadžić” dobilo je 198 učenika osnovnih i 19 učenika srednjih škola, a nosioca diplome „Kornelije Stanković” iz osnovne muzičke škole je šesnaestoro.

KOLAŽ4.jpg
beograd.rs



Nagrađeni su 543 osnovca i srednjoškolca, koji su na međunarodnim i republičkim takmičenjima osvojili prva tri mesta. 

Opština je nagradila i 158 nastavnika i profesora čiji su učenici osvojili nagrade. 

Svečana ceremonija uručenja nagrada je organizovana po grupama, a nagrade su učenicima uručili predsednica Skupštine Gradske opštine Zemun Andrijana Kukolj, sekretar Skupštine Marko Janković, zamenica sekretara Aleksandra Gajić, članovi Veća Gradske opštine Zemun Sonja Čolović, Đorđe Dukić, Momir Zec, Zoran Borjan i glavni i odgovorni urednik Zemunskih novina Vukašin Vlahović.

DSC_4183.JPG
beograd.rs



U ime domaćina, nagrađenim učenicima su se zahvalili na postignutim rezultatima i poželeli sreću u daljem školovanju sekretar Skupštine Marko Janković, zamenica sekretara Skupštine Aleksandra Gajić i član Veća Zoran Borjan, dok je srednjoškolce i nagrađene profesore pozdravila predsednica Skupštine Andrijana Kukolj, koja je tom prilikom istakla da će u narednom periodu Opština učiniti sve da Zemun postane još bolje mesto za život, rad i, naravno, školovanje. 

„Veliki broj nagrađenih učenika dokazuje da su u svoje znanje ugradili ogroman trud i imali pomoć svojih nastavnika i profesora. Nagrađivanje najboljih učenika i prosvetnih radnika je tradicija, a mi ćemo se, sa svoje strane, potruditi da doprinesemo boljim uslovima za rad u školama, ali i vrtićima, u kojima već počinje da se razvija ljubav ka znanju”, izjavila je predsednica Skupštine Gradske opštine Zemun Andrijana Kukolj.

Zemun ima dugu tradiciju školstva, to nam govore podaci o prvim redovnim školama, koji datiraju još iz 1745. godine.

Danas Zemun ima 17 osnovnih škola, tri specijalne, muzičku školu i sedam srednjih škola.

Podeli vest