ss_05.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

SUZBIJANJE KOMARACA: „Gradska čistoća” sutra sprovodi akciju od 18 časova

31.07.2024.

SUZBIJANJE KOMARACA: „Gradska čistoća” sutra sprovodi akciju od 18 časova
Veličina Slova

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP-a „Gradska čistoća” Beograd nastaviće sprovođenje akcije suzbijanja komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje i vode u četvrtak, 1. avgusta, od 18 časova, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Tretmanom će biti obuhvaćeni lokaliteti: Obrenovac – od Dubokog ka Ušću, Ušće – Obrenovac, naselja Krtinska, Urovci, Ralja, Trešnja, Mala Ivanča, Zabran, Zvečka, Ratari, Skela i Velika Moštanica.

Preparati koji se koriste registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Iz „Čistoće” apeluju na građane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao i da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju, te da ekipama „Gradske čistoće” omoguće nesmetan rad.

Takođe, apeluje se i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca. Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

U slučaju da građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata i subotom od 8 do 14 sati.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest