eea4a3143019db1013dce5130dc6f843_5440537588.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

SANACIJA ULICE STEVANA FILIPOVIĆA U ŽELEZNIKU: Nastavljaju se radovi u opštini Čukarica

02.08.2024.

SANACIJA ULICE STEVANA FILIPOVIĆA U ŽELEZNIKU: Nastavljaju se radovi u opštini Čukarica
Veličina Slova

Sanacija će se sprovoditi fazno, na potezu od pružnog prelaza do izlaska iz Železnika, u dužini od 1.100 metara, saopšteno je iz GO Čukarica.

Predsednik opštine Nikola Aritonović je rekao da će se u prvoj fazi radovi izvoditi na deonici od pružnog prelaza Ulice Bore Radojevića do Ulice Žikice Jovanovića Španca u dužini od 600 metara, dok će se u drugoj fazi radovi izvoditi na deonici od Ulice Žikice Jovanovića Španca do izlaska iz naselja Železnik (zona tunela Železnik) u dužini do 500 metara.

Radovi će obuhvatiti skidanje dotrajalog sloja asfalta, popravku šahtova i slivnika, kao i kolovozne konstrukcije na mestima gde je oštećena, zamenu oštećenih ivičnjaka i postavljanje dva sloja asfalta. Ukupna vrednost radova iznosi skoro 45 miliona dinara. Prilikom ovih radova biće obustavljen i izmenjen režim saobraćaja, te ovom prilikom apelujem na građane da pokažu strpljenje i razumevanje – poručio je predsednik.

Pored Železnika, radovi su izvođeni i u Ulici Živojina Tabakovića u naselju Velika Moštanica, završena je i sanacija u naselju Sremčica u Paleškoj ulici, Tesarskoj i delu Ulice Jovanče Mitića. Takođe, u toku su radovi na sanaciji Ulice Stanislavskog, između naselja Filmski grad i Cerak vinogradi.

Predsednik Aritonović je istakao da rukovodstvo Opštine Čukarica trenutno radi na planovima programa i projekata koji će se realizovati u 2025. godini, te je pozvao građane Čukarice da šalju svoje predloge koji će doprineti unapređenju kvaliteta života.

– Pozivam građane da dođu kod nas da razgovaramo, da na taj način uzmu aktivno učešće u razvoju naše opštine – rekao je on.

Izvor : Beoinfo

Podeli vest