shutterstock_1929693059.jpg
shutterstock

shutterstock

Gradske aktuelnosti

AKCIJE DAVALAŠTVA KRVI ZA NAREDNU NEDELJU: Ovo su lokacije na kojima možete pokazati svoju humanost

23.08.2024.

AKCIJE DAVALAŠTVA KRVI ZA NAREDNU NEDELJU: Ovo su lokacije na kojima možete pokazati svoju humanost
Veličina Slova

Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je punoletne sugrađane da se i tokom sledeće nedelje priključe letnjoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi. Osim na terenu, krv se može dati i u ovoj ustanovi, koja se nalazi u Svetog Save 39, i to radnim danima od 7 do 19 i subotom od 8 do 15 časova.

U ponedeljak, 26. avgusta, transfuziološki autobus će se nalaziti od 9 do 13 časova ispred „Lidla” u Kneza Višeslava 61v u Rakovici, a dan kasnije od 10 do 14 časova ispred Opštine Novi Beograd.

I sledećeg četvrtka, 29. avgusta, akciji se pridružuje Crveni krst Obrenovca, gde se krv može dati od 9 do 14 sati, dok će se od 9 do 13 časova transfuziološki autobus nalaziti u Požeškoj ulici na Čukarici.

U petak, 30. avgusta, od 9 do 13 sati krv se može dati ispred Starog Merkatora, dok poslednjeg dana avgusta, u istom vremenskom periodu, „Imo autlet centar” u Novom Beogradu svoja vrata otvara za dobrovoljne davaoce krvi.

„Nisu ti potrebne natprirodne moći da bi spasio nečiji život. Daj krv i postaćeš nečiji heroj”, poručili su iz Instituta.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest