Raste broj novih parking-mesta u gradu 9x16.00_00_20_24.Still014.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

RASTE BROJ PARKING-MESTA U GRADU: Nova parkirališta u delovima gde gravitira veliki broj ljudi

30.08.2024.

RASTE BROJ PARKING-MESTA U GRADU: Nova parkirališta u delovima gde gravitira veliki broj ljudi
Veličina Slova

Grad Beograd i JKP „Parking servis” broj parking-mesta u gradu povećavaju izgradnjom površinskih parkirališta.

Pored velikih infrastrukturnih projekata koji su u toku, kao što je izgradnja podzemih garaža u Vlajkovićevoj i Skerlićevoj ulici, povećanje broja površinskih parkirališta jedan je od važnijih segmenata Strategije grada Beograda.

Dragana Brdar iz JKP „Parking servis”, kaže da su u poslednjih nekoliko godina, Grad Beograd i „Parking servis” izgradili veliki broj novih parking objekata.

Raste broj novih parking-mesta u gradu 9x16.00_00_25_11.Still016.jpg
beograd.rs

-Mislim da to nije urađeno, u prethodnih 10 godina na taj način. Jedno od novih parkirališta jeste parkiralište „Vidin kapija” koje se nalazi ispod Kalemgdana, i nedavno smo otvorili i parkiralište „Ljermontova” koje se nalazi u Ljermontovoj ulici, pored same zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovo su neki objekti ka kojima gravitira veliki broj ljudi, a u skladu sa Strategijom grada Beograda, određena su mesta gde treba povećati broj parking-mesta, rekla je Brdar.

Raste broj novih parking-mesta u gradu 9x16.00_00_23_17.Still015.jpg
beograd.rs

Pre nekoliko meseci je izgrađeno novo parkiralište „Bežanijska kosa”.

-Ono ima 85 parking-mesta i ovde je bilo jako potrebno parkiralište koje se nalazi u blizini same pijace, tako da je bilo i nepropisnog parkiranja, a zaista je važno napraviti parkiralište i za same stanare, ali i za posetioce koji dolaze na pijacu, istakla je Dragana Brdar.

Na Autokomandi trenutno se gradi 144 parking-mesta koja će biti deo sistema „Parkiraj i vozi se”, a cilj projekta je smanjivanje saobraćajnih gužvi u centru grada.

Podeli vest