Besplatan engleski jezik 2.png
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

BESPLATAN ENGLESKI JEZIK U SVIM VRTIĆIMA: Časovi za najmlađe tokom cele školske godine

01.09.2024.

BESPLATAN ENGLESKI JEZIK U SVIM VRTIĆIMA: Časovi za najmlađe tokom cele školske godine
Veličina Slova

U svim privatnim i državnim vrtićima i ove školske godine će biti dostupni besplatni časovi engleskog za najmlađe.

Besplatni časovi biće organizovani ove školske godine u svih 318 državnih vrtića na teritoriji Grada Beograda, kao i u svim privatnim vrtićima koji za to budu iskazali interesovanje.

Besplatan engleski jezik 1.png
beograd.rs

Do prošle godine, engleski jezik bio je jedna od aktivnosti koji su roditelji plaćali, a uvođenjem ove socijalne mere, od novembra 2023. godine svi mališani imaju priliku da besplatno uče jezik.

„U prethodnoj godini je taj kurs trajao nešto kraće, jer je bilo potrebno vremena da se završi proces javne nabavke za besplatni engleski jezik, a ove godine će kurs trajati cele školske godine i neće biti prekida”, kaže Aleksandra Čamagić, Sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Cela izjava Aleksandre Čamagić, Sekretarke za obrazovanje i dečju zaštitu nalazi se u videu ispod.

Ova mera deo je gradske inicijative „Briga o ljudima”, a na kraju svake predškolske godine, deca će dobijati sertifikate o nivou znanja engleskog, čime će dobiti potvrdu za rad i trud koji su uložili na časovima. 

Grad Beograd nastavlja subvencionisanje vrtića 4.png
beograd.rs

Grad Beograd subvencioniše vrtiće u svih 17 opština, pa tako svi mališani besplatno pohađaju predškolske ustanove, a uvođenjem besplatnih časova engleskog jezika, dodatno je rastrećen kućni budžet porodica čija deca idu u vrtić.

Podeli vest