FOTO4.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

POKLONI ZA ĐAKE U OKVIRU PROJEKTA „ZEMUNSKI PRVAK”: Rančevi za 2000 mališana

02.09.2024.

POKLONI ZA ĐAKE U OKVIRU PROJEKTA „ZEMUNSKI PRVAK”: Rančevi za 2000 mališana
Veličina Slova

Gradska opština Zemun tradicionalno daruje đake prvake u okviru projekta „Zemunski prvak”.

U 20 osnovnih i specijalnih škola 2000 prvaka u učionicama sačekali su rančevi koje je i ove godine obezbedila Gradska opština Zemun. Rančevi sadrže pernice, majice, pribor za pisanje i crtanje, sveske, blok za crtanje, raspored časova i tablicu množenja.

Rukovodstvo Gradske opštine Zemun prvog dana školske godine učestvovalo je u svečanom dočeku nove generacije đaka i tom prilikom svim učenicima, nastavnicima i profesorima poželeli su uspeh u radu, da učenici sa lakoćom savladavaju gradivo i da uspesima raduju roditelje, a da njihovi učitelji rade u najboljim mogućim uslovima i u skladu sa inovativnim vaspitno-obrazovnim programima.

Đake prvake pozdravili su predsednica Skupštine Gradske opštine Zemun Andrijana Kukolj u Osnovnoj školi „Stanko Marić”, a zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žika Krstić je bio u Školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović”.

Radost polaska u školu sa roditeljima, decom i kolektivom Osnovne škole „Sonja Marinković” podelio je član Veća Gradske opštine Zemun Vladimir Kostić.

„Gradska opština Zemun nastavlja da ulaže u školsku infrastrukturu i u podizanje nivoa vaspitno-obrazovnog procesa. Zemunska prosveta ima kontinuitet dug tri veka i kao nastavljači te tradicije brinemo o đacima od početka školovanja, prateći njihov razvoj i nagrađujući njihove uspehe. Svake godine odvajamo budžetska sredstva koja se koriste za decu iz naše opštine, počev od organizovanja prevoza predškolske i školske dece do vrtića i škola, tekućeg održavanja škola i vrtića, uređenja parkovskih površina, finansiranja školskog sporta i udruženja koja se bave decom sa smetnjama u razvoju, pa sve do podele bebi paketa, novogodišnjih paketića, auto-sedišta za decu i poklon-paketa za prvake”, rekao je član Veća Gradske opštine Zemun Vladimir Kostić, naglasivši da je važno da zajedno radimo kako bi svaka nova generacija imala što bolje uslove za učenje i razvoj.

O prvim redovnim školama u Zemunu imamo detaljne podatke od 1745. godine. Glasnik učenog društva pominje u Zemunu srpsku školu iz 1720. godine, a kao najstarijeg učitelja izvesnog Tomu, a zatim daskala Maksima oko polovine 18. veka.

Danas Zemun ima 17 osnovnih škola, muzičku školu, tri specijalne i sedam srednjih škola, kao i četiri državne visokoškolske ustanove.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest