1ce6b721a1d82e4a814ae7e5bc0f2f8d_3660294456.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

MLADENOVAC ODAO POČAST DR ELSI INGLIS I PRIPADNICIMA SAVEZNIČKIH SANITETSKIH MISIJA: Svečanost na „Crkvencu”

15.09.2024.

MLADENOVAC ODAO POČAST DR ELSI INGLIS I PRIPADNICIMA SAVEZNIČKIH SANITETSKIH MISIJA: Svečanost na „Crkvencu”
Veličina Slova

Opština Mladenovac odala je počast pripadnicima škotskog sanitetskog osoblja na čelu sa dr Elsi Inglis i pripadnicima savezničkih sanitetskih misija koje su tokom Prvog svetskog rata stale na stranu srpske vojske i naroda.

Program na Spomen kompleksu „Crkvenac” priređen je u znak zahvalnosti dr Elsi Inglis i njenim hrabrim koleginicama koje su činile najjaču žensku sanitetsku misiju na srpskom ratištu. Ove godine navršava se 160 godina od rođenja dr Elsi Inglis, heroine sa najvišim srpskim odlikovanjem, a Mladenovac joj na ovaj način uzvraća za ljubav i pažnju koje je podarila srpskom narodu pre više od jednog veka.

Iz ove Opštine se zahvaljuju osnovnim školama „Bora Lazić” iz Vlaške, „Sveti Sava” iz Mladenovca i Osnovnoj muzičkoj školi „Stevan Hristić“ koji su sa svojim nastavnicima pripremili program. Posebnu i veliku zahvalnost na učešću i podršci, upućuju Beogradskoj brigadi Vojske Srbije, Hramu Uspenja presvete Bogorodice u Mladenovcu, kao i mladenovačkom Komunalnom preduzeću.

Svečanosti su prisutvovali predstavnici ambasada Velike Britanije, Australije i Kanade, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vojske Srbije, Grada Vranja, Gradske opštine Mladenovac, udruženja boraca i građani, navodi se u saopštenju Gradske opštine Mladenovac.

Izvor: Beoinfo

Podeli vest