FOTOG2.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

PREDSEDNIK OPŠTINE OBIŠAO RADOVE U ZEMUNU: Naredne godine rekonstrukcija Preradovićeve i Kosovske ulice

17.09.2024.

PREDSEDNIK OPŠTINE OBIŠAO RADOVE U ZEMUNU: Naredne godine rekonstrukcija Preradovićeve i Kosovske ulice
Veličina Slova

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević 17. septembra obišao je radove u Beogradskoj, Davidovićevoj i Ulici dr Petra Markovića, koji se izvode u sklopu uređenja pet ulica Starog jezgra Zemuna, i tom prilikom se uverio da sve teče po planu.

FOTOG1.jpg
beograd.rs

Naredne godine počeće rekonstrukcija Preradovićeve i Kosovske ulice. Radove je upravo inicirala Opština Zemun i u saradnji sa Sekretarijatom za investicije Gradske uprave Grada Beograda i JP Putevi Beograda pribavila potrebne građevinske dozvole.

FOTOG4.jpg
beograd.rs

Trenutno se u ove tri ulice radi kompletna rekonstrukcija fekalne i atmosferske kanalizacije, vodovodne infrastrukture, kao i zaštita instalacija infrastrukturnih trasa za energetske vodove i telekomunikacione kablove.

FOTOG3.jpg
beograd.rs

Radiće se i novi odvodi od stambenih objekata do šahti, kompletna rekonstrukcija kolovoza i trotoara, a uvešće se nova rasveta i urediti zelenilo.

FOTOG5.JPG
beograd.rs

„U planu su i radovi u ulicama za koje smo takođe dobili potrebne dozvole, a to su Dubrovačka, Njegoševa i Karamatina. Na taj način će ulice koje povezuju Glavnu sa Kejom oslobođenja dobiti novi sjaj i novu infrastrukturu. Nama je veoma važno da sve bude urađeno zaista temeljno, kako nam se ne bi dešavalo da se radovi završe, a posle nekoliko nedelja pukne vodovodna ili kanalizaciona cev”, rekao je predsednik Kovačević i istakao da se godinama nije ulagalo u obnovu komunalne infrastrukture Starog jezgra Zemuna i da je investicija veoma važna za razvoj lokalnog turizma, jer je ova ambijentalna celina od izuzetne istorijske i kulturne važnosti i simbol je naše opštine.

NASLOVNA.JPG
beograd.rs

Očekuje se da će radovi biti završeni u proleće naredne godine kada će ove ulice zablistati popločane novim granitnim kamenim kockama, dok će na trotoarima biti postavljene granitne kamene ploče.

Podeli vest