Odabir 01.00_55_06_15.Still004.png
beograd.rs

beograd.rs

Gradske aktuelnosti

PROJEKTI ZA BOLJU SAOBRAĆAJNU INFRASTRUKTURU BEOGRADA: Nova rešenja, dodatni komfor za stanovnike glavnog grada

25.09.2024.

PROJEKTI ZA BOLJU SAOBRAĆAJNU INFRASTRUKTURU BEOGRADA: Nova rešenja, dodatni komfor za stanovnike glavnog grada
Veličina Slova

Prateći dinamiku razvoja Beograda, Uprava Grada radi na brojnim projektima koji će dodatno poboljšati saobraćajnu infrastrukturu, rekao je Bojan Bovan, gradski sekretar za saobraćaj.

Prema njegovim rečima ovo je centralna i strateška tema, koja pre svega stanovnicima grada Beograda treba da omogući sa nekim novim rešenjima dodatni komfor, ili u svakom slučaju bolje upravljanje i korišćenje tim saobraćajnicama, a svima koji dolaze u Beograd da budu opsluženi i da u gradu bude što manje zastoja.

Odabir 01.01_02_14_24.Still001.png
beograd.rs

Grad Beograd je svetska metropola, u nekim trenucima kad su saobraćajni špicevi pre podne i posle podne, potpuno je  razumljivo da gužva mora da postoji, rekao je Bovan.

On je naglasio da je veliki broj automobila na ulicama.

Odabir 01.01_02_42_11.Still002.png
beograd.rs

-Verujem da ćemo sa finalnim uspostavljanjem metroa doći u jednu bolju situaciju da možda te gužve preusmerimo na sistem javnog masovnog prevoza putnika, sa javnim prevozom i obnavljanjem voznog parka, kada su u pitanju autobusi i tramvaji i trolejbusi stičemo i tu uslove da se ljudi kvalitetnije voze. Tako da kako se bude unapređivao i razvijao sistem javnog gradskog prevoza, to će na ulicama biti bolje, a do tada mi menjamo tu saobraćajnu infrastrukturu, i to uglavnom kroz građevinske radove, širimo ulice, otvaramo možda neke nove pozicije. Sve to koliko god bilo skupo ili netoliko skupo rešenje, u saobraćajnom smislu jeste zaista veliki napredak, izjavio je gradski sekretar za saobraćaj.

Odabir 01.01_02_57_00.Still003.png
beograd.rs

Kako je rekao, pored drugih delova grada radova je najviše bilo na Novom Beogradu.

Podeli vest