Ponoc-u-vrtu-dobra-i-zla.jpg
promo

promo

Beogradska riznica

SVETSKI HIT PO KOME JE SNIMLJEN ČUVENI FILM KLINTA ISTVUDA! Knjiga koja se zadržala 216 nedelja na listi bestselera

22.07.2022.

SVETSKI HIT PO KOME JE SNIMLJEN ČUVENI FILM KLINTA ISTVUDA! Knjiga koja se zadržala 216 nedelja na listi bestselera
Veličina Slova

„Ponoć u vrtu dobra i zla“ je neverovatna priča koja se 216 nedelja zadržala na listi bestselera „Njujork tajmsa“ i po kojoj je Klint Istvud snimio istoimeni film. Ova knjiga se našla u najužem izboru za Pulicerovu nagradu 1995. godine, te je u novom prevodu Branislave Radević-Stojiljković možete pronaći od četvrtka 21. jula u svim knjižarama.

Kolumnista magazina Esquire Džon Berent osamdesetih godina prošlog veka traga za inspiracijom kako bi napisao seriju članaka o živopisnom američkom Jugu. Međutim, pažnju će mu privući senzacionalno suđenje za ubistvo koje se dogodilo 1981. godine u Savani, a ideju o kolumnama je zamenila fascinantna knjiga kojom defiluje plejada ekscentričnih junaka.

Dok čitamo o razvoju suđenja prepunom nepredvidivih obrta, pred nama promiču dobro vaspitane dame iz Kartaškog kluba udatih žena, nestalni mladi žigolo, nesrećni pustinjak koji poseduje bocu izuzetno jakog otrova, ostarela južnjačka lepotica obuzeta samougađanjem, neodoljivo komična dreg kraljica, arogantan antikvar, vudu sveštenica koja izvodi svoju magiju na groblju u ponoć i još mnogo živopisnih epizodnih junaka.

Ovaj zavodljivi portret najzanimljivijeg južnjačkog grada, slikan kroz prizmu slučaja jednog ubistva, ovenčan je titulom modernog klasika književnosti.

Podeli vest