LINA_open_call_rectangle.png
promo

promo

Beogradska riznica

U BORBI PROTIV EKOLOŠKE I KLIMATSKE KRIZE: Otvoren međunarodni konkurs za arhitekte

03.08.2022.

U BORBI PROTIV EKOLOŠKE I KLIMATSKE KRIZE: Otvoren međunarodni konkurs za arhitekte
Veličina Slova

Evropska arhitektonska platforma LINA, čija je članica i Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA, otvorila je konkurs za arhitektonske projekte koji se bave vezama arhitekture sa klimatskom i ekološkom krizom.

Kada se održava

3. avgusta do 12. septembra


U svom otvorenom pozivu, LINA se obraća arhitektima u usponu i ostalim kreativcima da podele svoje ideje, projekte, ili prakse, koji bi mogli da pomognu da Evropski zeleni dogovor postane realnost. Na konkursu koji će biti otvoren do 12. septembra, predstavnici platforme će odabrati 15 najboljih projekata.

Ovaj program, koji vodi Matevž Čelik sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani, nadovezuje se na platformu Future Architecture. Nova mreža LINA predstavlja savez arhitektonskih muzeja, univerziteta, istraživačkih mreža, festivala,
fondacija, bijenala i Trijenala, kao i drugih arhitektonskih organizacija - ključnih aktera koji mogu pomoći da velike ideje pokucaju na prava vrata.

Odabrani autori će biti pozvani da govore na godišnjoj konferenciji. Na ovom programu biće zastupljeni neki od najistaknutijih mislilaca na polju arhitekture, kao i inovativne ideje koje promovišu vrednosti Evropskog zelenog dogovora i Novog evropskog Bauhausa.

Program LINA Architecture će se odigrati krajem maja naredne godine, kada će biti narednim konkursom biti otvoren novi ciklus, koji daje još jednu mogućnost za predstavljanje novih projekata i naprednih ideja.

Podeli vest