zgrada 3 resiye.jpg
promo

promo

Beogradska riznica

144 GODINE KOLARČEVE ZADUŽBINE: Saznajte ko su dobitnici plaketa za izuzetan doprinos programskoj delatnosti

17.11.2022.

144 GODINE KOLARČEVE ZADUŽBINE: Saznajte ko su dobitnici plaketa za izuzetan doprinos programskoj delatnosti
Veličina Slova

Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca će u ponedeljak, 21. novembra obeležiti 144 godine postojanja i slavu Svetog arhangela Mihaila.

Gde se održava

Kolarčeva zadužbina


Kada se održava

21. novembar u 12.30 časova


Svečanost kojom će Zadužbina obeležiti 144 godine postojanja počinje u ponedeljak u 12.30 sečenjem slavskog kolača u prisustvu patrijarha Porfirija nakon čega će biti uručene plakete Odbora za izuzetan doprinos programskoj delatnosti i Godišnja nagrada Galerije za najbolju samostalnu izložbu u sezoni 2021/2022.


Dobitnici plaketa su patrijarh Porfirije, ministarka kulture Maja Gojković, prof. dr Oliver Tomić, istoričar umetnosti, i pijanista Aleksandar Madžar, dok je docent Fakulteta likovne umetnosti Vladimir Milanović dobitnik Godišnje nagrade Galerije za najbolju samostalnu izložbu u sezoni 2021/2022, za izložbu "Carbon copy".


Povodom godišnjice Kolarčeve zadužbine u nedelju, 20. novembra u 20 časova biće održan koncert Najuspešniji mladi muzičar u 2021. godini, u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije, na kojem će nastupiti pijanisti Ivan Bašić i Nemanja Egerić.

Podeli vest