kum-750.jpg
promo

promo

Beogradska riznica

PRIČE KOJE ODOLEVAJU VREMENU: Knjige Maria Puza ponovo dostupne u beogradskim knjižarama

10.01.2023.

PRIČE KOJE ODOLEVAJU VREMENU: Knjige Maria Puza ponovo dostupne u beogradskim knjižarama
Veličina Slova

Mario Puzo je autor koji je u svojim romanima besprekorno dočaravao mračne strane ljudske prirode. Njegovi romani o mafiji, priče o ljudima koji žive po svojim pravilima i umiru po svojim zakonima, odolevaju vremenu i jednako su popularni danas kao i kada su prvi put objavljeni, pre više decenija.

Gde se održava

Delfi knjižare


Laguna ponovo objavljuje romane „Kum“, „Sicilijanac“, „Poslednji don“ i „Zakon ćutanja“. Svetski poznato remek-delo Marija Puza „Kum“, priča o porodici Korleone, neprikosnoveno vlada filmskim i književnim nasleđem i izaziva strahopoštovanje. Bestseler Njujork tajmsa od trenutka kada se pojavio 1969. godine, ušao je u legendu: Frensis Ford Kopola ga je preneo na filmsko platno i osvojio jedanaest Oskara. 

Puzov klasik „Sicilijanac“ ima posebno mesto u njegovom opusu. Energičan prikaz fascinantne igre morala u prepoznatljivom stilu – mračnom i oporom – dopunjuje priču započetu u „Kumu“, prikazujući varljivu odanost, neprolaznu osvetu i korupciju na svakom nivou, od gradskog berberina do kardinala u Palermu. 

„Poslednji don“ je maestralna saga o poslednjoj velikoj američkoj mafijaškoj porodici i njenom moćnom uticaju. Domeniko Klerikucio, mudar i nemilosrdan starac, odlučan je u nameri da se njegovi potomci skrase u zakonitim poslovima, ali njegova zamisao biva dovedena u pitanje kada tajne iz porodične prošlosti razbuktaju okrutan rat između dva srodnika.

 Omerta, zakon ćutanja, oduvek je bio osnovni postulat na kojem se zasnivaju bezbednost i moć Mafije.  Don Rejmonde Aprile sagradio je za života „legitimnu“ bankarsku imperiju. Njegovo ubistvo je krvavi čin u drami ambicije i prevare koja se proteže od smrtonosnih kompromisa agenta FBI-a, do pohlepe dva korumpirana detektiva njujorške policije, kao i zastrašujućih planova južnoameričkog narko-kralja. 

„Zakon ćutanja“, roman pun obrta, poslednje je završeno delo Marija Puza i donelo mu je nadimak Balzak Mafije. Romane „Kum“, „Sicilijanac“, „Poslednji don“ i „Zakon ćutanja“ Marija Puza možete naći od utorka 10. januara u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, kao i onlajn knjižari Delfi. 

Podeli vest