Izgubljeno-poglavlje.jpg
promo

promo

Beogradska riznica

VERA U SEBE I POMIRENJE SA ONIMA KOJE VOLIMO SU KLJUČ SREĆE: Nova knjiga Kerolajn Bišop govori o životnim vrednostima koje nikada ne treba da zaboravimo

15.02.2023.

VERA U SEBE I POMIRENJE SA ONIMA KOJE VOLIMO SU KLJUČ SREĆE: Nova knjiga Kerolajn Bišop govori o životnim vrednostima koje nikada ne treba da zaboravimo
Veličina Slova

Nova knjiga u izdanju Lagune, „Izgubljeno poglavlje“ Kerolajn Bišop govori nam koliko je važno verovati u sebe i da nikad nije kasno da se pomirimo s onima koje volimo i da oprostimo sami sebi.

Osamdesetogodišnja udovica Florens Karter svoje pozne godine provodi otiskujući grafike u društvu mačora, psa i komšiničine ćerke Alis, devojke koja je nedavno doživela traumu. Međutim, kada sazna da je njena davno izgubljena prijateljica napisala knjigu inspirisanu zajedničkim boravkom u ženskoj školi, primorana je da se suoči s tajnama iz prošlosti. 

Francuska 1957. Florens i Lili se upoznaju u ženskoj školi u posleratnom Lionu. Od mlade i smerne Engleskinje Flo očekuje se da se dobro uda i postane pripadnica visokog društva. Lili je, s druge strane, samostalna i željna pustolovina. Uprkos razlikama, one sklapaju čvrsto prijateljstvo koje bi moglo biti doživotno, sve dok se između njih ne ispreči užasna izdaja. 

Čitajući Lilinu knjigu, Florens ne može da razluči šta je istina, a šta mašta i, u očajničkoj želji za odgovorima, odlučuje se da pođe na putovanje po Francuskoj u potrazi za Lili. Na tom putovanju pridružuju joj se Alis i njena majka, u nadi da će ih promena malo razvedriti. Po dolasku u Lion, Flo će biti potrebna pomoć jer neće biti u stanju da se izbori s dugo potiskivanom istinom.

Izdanje je dostupno u svim Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca. 

Podeli vest