Tamara Mitrovic, foto Isidora Kujačić.png
promo

promo

Beogradska riznica

USPEH NA KOJI JE DOM KULTURE „STUDENTSKI GRAD" PONOSAN: Tamara Mitrović nova članica NIN-ovog žirija!

13.04.2023.

USPEH NA KOJI JE DOM KULTURE „STUDENTSKI GRAD" PONOSAN: Tamara Mitrović nova članica NIN-ovog žirija!
Veličina Slova

Tamara Mitrović, urednica Književnog programa Doma kulture „Studentski grad“, izabrana je za članicu žirija najprestižnijeg književnog priznanja, NIN-ove nagrade!

Tamarin aktivni, vredan i pre svega kvalitetan rad na književnoj sceni Srbije, višestruko je preporučio i za rad u ovom žiriju.

Tamara Mitrović (Beograd, 1971) diplomirala je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Bila je novinarka kulture na TV Studio B i ART televiziji. Od 2012. urednica je Književnog programa Doma kulture Studentski grad, gde je na tribinama koje organizuje razgovarala sa oko pet stotina pisaca iz zemlje i regiona. U okviru izdavačke delatnosti DKSG, uredila je i objavila petnaest knjiga od 2017. godine, od kojih su neke dobile značajna priznanja. Osnovala je književnu nagradu za najbolju nefikcijsku knjigu, koju će DKSG ove godine dodeliti peti put, i pokrenula književni festival „PostNINovske čarolije“ koji svakog januara predstavlja najznačajnije romane iz prethodne godine. Na ovom festivalu je za pet godina govorilo sto pedeset pisaca i književnih kritičara.

Podeli vest