Odabir.00_01_21_10.Still003.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Dečji program

ZBOGOM, ZBOGOM VRTIĆU ŠKOLA ME ČEKA! Tradicionalni defile predškolaca kroz centar Beograda

27.05.2022.

ZBOGOM, ZBOGOM VRTIĆU ŠKOLA ME ČEKA! Tradicionalni defile predškolaca kroz centar Beograda
Veličina Slova

Veliki broj dece prošetao je od Trga Republike do spomenika Pobedniku na Kalemegdanu, na oduševljenje svih koji su ih sretali. U pitanju su mališani predškolskih ustanova sa opštine Stari grad koji su se na ovaj način oprostili od

Gde se održava

Beograd

Vidi na mapi

Kada se održava

26. maj


Veliki broj dece prošetao je od Trga Republike do spomenika Pobedniku na Kalemegdanu, na oduševljenje svih koji su ih sretali. U pitanju su mališani predškolskih ustanova sa Gradske opštine Stari grad koji su se na ovaj način oprostili od svojih vaspitača i vaspitačica i spremili za početak škole.

Ove godine iz naših 11 vrtića ispraćamo ukupno 435 predškolaca i oni su danas došli u značajnom broju, nisu baš svi bili ovde, ali i ko nije bio, s nama je u srcu. Inače, ovo jeste tradicionalna manifestacija koja se nije održavala u prethodne dve godine zbog korone, ali mogu da kažem da na ponos ovog grada i naše opštine svi treba da vide najlepšu i najbolju decu sa opštine Stari grad koja kreću u osnovne škole.

Sanja Lazović, direktorka PU "Dečji dani"

 Defile mališana završio se kod spomenika Pobedniku gde su predstavljene sve okupljene predškolske ustanove i simbolično pušteni baloni. Pored roditelja, zaposlenih u predškolskim ustanovama, medija, događaju su prisustvovali i građani kako bi se budući školarci što lepše oprostili od svojih vrtićkih dana. “Svaka nova generacija nosi novu neku priču i oni su uvek odraz našeg društva. Ova generacija koja sada kreće u školu je dinamična, živahna, inteligentna, puna pitanja. Oni su i naša budućnost i naša sadašnjost i mi od njih očekujemo baš puno. Ovde smo im čestitali polazak u školu i poručujemo i učiteljima koji ih dočekuju u školi da ih vole i maze kao što smo to mi radili jer smo sigurni da su spremni za polazak u školu” dodala je direktorka PU “Dečji dani” Sanja Lazović.

Podeli vest