uvodna za mejl.jpg
Danilo Mijatović

Danilo Mijatović

Dečji program

NAJSLAĐI KRCKO ORAŠČIĆ DO SADA! Gala koncert BeoBaleta sa malim balerinama na velikoj sceni Kolarčeve zadržbine

10.06.2022.

NAJSLAĐI KRCKO ORAŠČIĆ DO SADA! Gala koncert BeoBaleta sa malim balerinama na velikoj sceni Kolarčeve zadržbine
Veličina Slova

Publika će imati priliku da uživa u maestralnom izvođenju 20 koreografija i varijacija iz poznatog klasičnog baleta "Krcko Oraščić", koje će izvesti više od 120 balerina, uzrasta od 3 do 15 godina, uz specijalne muzičke goste.

Gde se održava

Kolarčeva zadužbina


Kada se održava

16. jun


BeoBalet je više od baleta! To je umetnički centar za decu gde se deca upoznaju sa baletom, muzikom, glumom i opštom kulturom. Detinjstvo je roditelj čovekove ličnosti i to je citat na kojem se godinama gradi BeoBalet, a za decu je detinjstvo najznačajniji period za njihov intenzivan razvoj.

 "Krcko Oraščić" je jedan od najpoznatijih klasičnih baleta koji je napisao Čajkovski, detaljni scenario za balet dao je koreograf Marijus Petipa, a kao osnova za libreto uzeta je priča Aleksandra Dime, Priča o Krcku Oraščiću, koja je zapravo adaptacija originalne bajke E.T.A. Hofmana, Krcko Oraščić i kralj miševa iz 1819. godine. Krcko Oraščić je heroj uz koga se deca upoznaju sa baletom i obično ostanu zauvek zaljubljena u njega, u taj svet mašte, snova, ljubavi i pravde.

Sa najvećim uzbuđenjem male balerine nastupiće na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u četvrtak, 16. juna u 19.30 časova. To će biti prilika da obiđu i upoznaju "hram umetnosti" i upoznaju se sa istorijom Ilije M. Kolarca, čijom voljom je nastala zadužbina. Kolarac je 1878. godine, sve što je imao ostavio svom narodu za širenje nauke i kulture.

Podeli vest