bajke - prvih sedam - cirilica.jpg
Laguna

Laguna

Dečji program

ČITANJE BAJKI POVEĆAVA INTELEKTUALNE MOĆI DECE! Prvih sedam Bajki u svim knjižarama

28.07.2022.

ČITANJE BAJKI POVEĆAVA INTELEKTUALNE MOĆI DECE! Prvih sedam Bajki u svim knjižarama
Veličina Slova

Sada je vreme da se upoznate sa prvih sedam „Bajki“ Uroša Petrovića! Ovo izdanje je već dostupno u svim knjižarama, a Uroš piše za sve uzraste, zato hajde da zajedno razvijamo moći dece i nas samih.

Čitanje bajki unapređuje koncentraciju i pamćenje, podstiče razvoj uma, mašte i kritičkog razmišljanja, uspostavlja empatiju i samosvest, razvija jezičke veštine, a sve to se značajno odražava na postignuća u školovanju i životu. U vreme kad je obrazovanje bilo usmeno i u okviru uže zajednice, bajke su i nastajale baš iz tih razloga. One su oduvek bile neizostavni deo dečjeg obrazovanja i odrastanja, a svako novo vreme donosilo je nove bajke.

Smatra se da je Albert Ajnštajn govorio da čitanje bajki povećava intelektualne moći dece. Ja tu nemam šta da dodam, osim ovih sedam bajki. Bajke nisu samo ukras detinjstva – one se ušuškaju u dečji um i žive u njemu do kraja života. Aleksandar Zolotić je tako maestralno ilustrovao moje bajke da sam čak i ja kupio nekoliko ovih knjiga!

Uroš Petrović, autor

Belina, Ava i kiša, Gospodar svitaca, Veveričina čudna navika, Lirin glas, Mali žongler, Devojčica sa trubom odvijaju se u savremenom svetu, a osmišljene su da decu uče o moralnim vrlinama i manama kroz događaje junaka koji su i sami deca. Oslanjajući se na bogate ilustracije Aleksandra Zolotića, dete može i samo da ih razrađuje, obogaćuje i domaštava.

Uroš Petrović piše za sve uzraste. Njegove knjige su godinama među najčitanijim naslovima književnosti za decu i mlade, a njihovi prevodi su objavljeni u Italiji, Grčkoj, Makedoniji, Češkoj i Mađarskoj. Ovenčane su i brojnim nagradama.

Podeli vest