3 (2).JPG
GO Batajnica, promo

GO Batajnica, promo

Dečji program

NOVI SKRIVENI BATAJNIČKI DŽEP! Meštani ovog mesta su dobili novo mesto za igranje i šetnju namenjen svim generacijama

08.08.2022.

NOVI SKRIVENI BATAJNIČKI DŽEP! Meštani ovog mesta su dobili novo mesto za igranje i šetnju namenjen svim generacijama
Veličina Slova

U Ulici Batajničkih žrtava broj 1., a pod pokroviteljstvom gradske uprave Batajnica napravnjeno je igralište koje zauzima površinu nešto veću od hiljadu i po kvadrata. Novo igralište u Batajnici idealno je zaštićeno od saobraćaja, ima osvetljen prilaz, pristupne staze i mobilijer koji je namenjen svim generacijama.

Deo za najmlađe opremljen je klackalicama, toboganom i ljuljaškama na gumiranim podlogama, novim svetiljkama i betonskim klupama za pratioce. U centralnom delu igrališta betoniran je teren za basket, opremljen košem i ograđen prema propisima da ne bi ugrožavao okolne bašte.

 U trećem segmentu igrališta je senik sa stolom za društvene igre i četiri betonske klupe, a kada vremenske prilike budu dozvolile, dodatno će biti uređene zelene površine. Dobra rasveta solarnim svetiljkama, povezanost stazama i zelenim površinama tek će ovaj skriveni batajnički džep učiniti posećenim prostorom za bezbednu dečiju igru, sportske radosti i druženje, a njegovo uređenje i formiranje finansirano je iz budžeta Gradske opštine Zemun.

Podeli vest