NOVI SLAJDER ZA SAJT 2.jpg
promo

promo

Dečji program

POČINJE ŠKOLA FILMSKIH I POZORIŠNIH VEŠTINA: Pozorište „Puž“ poziva mlade da se usavršavaju u umetničkom stvaralaštvu

29.08.2022.

POČINJE ŠKOLA FILMSKIH I POZORIŠNIH VEŠTINA: Pozorište „Puž“ poziva mlade da se usavršavaju u umetničkom stvaralaštvu
Veličina Slova

Pozorište „Puž“ pokreće Studio Trag, umetničku školu za upoznavanje različitih filmskih i pozorišnih veština i poziva sve zainteresovane mlade ljude, od 16 do 20 godina da se prijave.

Gde se održava

Pozorište „Puž“


Kada se održava

14. do 25. septembra


Kroz predavanja, vežbe, vizuelne i audio materijale u susretu sa živim stvaraocima, polaznici će biti upoznati sa scenskim i audio–vizuelnim umetnostima: elementima dramaturgije, pozorišne i radio režije, glume, dikcije, pokreta, filmske i TV režije, scenografije, kostima, dizajna zvuka, fotografije, kamere, montaže i produkcije.

Sa polaznicima od 16 do 20 godina (grupa od 14 do 16 polaznika), radiće profesionalni saradnici koji su afirmisani i ostvareni u svojim umetničkim oblastima. Samo neki od njih su: Uroš Jakovljević, Jelena Trkulja – GLUMA, Mirjana Ojdanić – DRAMATURGIJA, Nebojša Dragičević – DIZAJN ZVUKA, Ivan Pešukić – RADIO REŽIJA, Slobodan Roksandić – DIKCIJA, Marica Vuletić Naumović – POKRET, Nenad Paranosić – SCENOGRAFIJA, Jelena Perišić – KOSTIMOGRAFIJA, Mateja Munjiza – FOTOGRAFIJA/KAMERA, Ivan Pešukić – TV REŽIJA, Ana Tomović – POZORIŠNA REŽIJA, Darko Lungulov –FILMSKA REŽIJA, Slavica Kos – MONTAŽA, Marica Vuletić Naumović – IMPROVIZACIJA.

„Posmatrajući mlade ljude uočili smo da im nedostaju sadržaji koji bi ih zainteresovali, a ujedno i uputili u lepotu umetničkog stvralaštva. Iz tog razloga Pozorište Puž u saradnji sa grupom entuzijasta budućim stvaraocima otvara vrata svog Studija Trag. Obezbedili smo prostor, kadar i opremu. Imamo profesionalan audio-video studio i moderno opremljen prostor za vežbanje. Ono što želimo da naglasimo je da će Studio Trag na pravi način prići mladima, probuditi njihove skrivene talente i tako im pomoći da se bolje upoznaju sa profesijama koje odgovoraju njihovim interesovanjima. Bilo da žele da upišu akademiju ili se samo bolje upoznaju sa različitim oblastima umetnosti, Studio Trag je pravo mesto za njih.“ – izjavio je Đorđe Bulajić, direktor Pozorišta „Puž“.

Plan je da u studiju polaznici sedam meseci rade sa predavačimana na upoznavanju različitih umetničkih oblasti, najviše kroz praktičnu nastavu, a u osmom mesecu ostavlja se vremenski prostor za njihove samostalne (ili grupne) radove koji će biti predstavljeni publici. Ovo nisu predavanja i susreti sa stvaraocima samo studijskog karaktera, nego i predavanja koje će im pre svega buditi kreativnost i razviti ljubav i posvećenost izabranoj delatnosti, čime su ispunjeni i sami predavači.
Nastava počinje 1. oktobra i traje do kraja maja, a časovi će se uglavnom odvijati tokom vikenda. Multimedijalni studio za upoznavanje različitih umetničkih veština „Studio Trag“ je za sve mlade umetnike jedinstvena prilika da sa renomiranim predavačima, kroz praksu prođu kroz 15 umetničkih disciplina i tako tokom osam meseci upoznaju suštinu stvaranja pozorišnih predstava i filma.

Prijem novih članova zakazan je za 14. i 15. septembar, kao i za 24. i 25. septembar u Pozorištu „Puž“. Prijave i informacije na mejl [email protected].

Podeli vest