Mali dimničar arhiva MOTO (3).JPG
MOTO arhiva

MOTO arhiva

Dečji program

PREMIJERA OPERE ZA DECU I MLADE: Radović vas poziva da saznate šta je opera i kako se pravi

22.09.2022.

PREMIJERA OPERE ZA DECU I MLADE: Radović vas poziva da saznate šta je opera i kako se pravi
Veličina Slova

Malo pozorište "Duško Radović" najavljuje premijeru opere za decu i mlade Bendžamina Britna, "Hajde da pravimo operu/Mali dimničar", u režiji Natalije Stanković pod mentorstvom Aleksandra Nikolića, u petak, 23. septembra 2022. u 20 časova.

Gde se održava

Malo pozorište "Duško Radović"


Kada se održava

23. septembar u 20 časova


Opera za decu i mlade Bendžamina Britna pod nazivom „Hajde da napravimo operu/Mali dimničar“ predstavlja jedno od najznačajnijih obeležja Britnovog stvaralaštva - približavanje klasične muzike i opere mladima. U prvom delu „Hajde da napravimo operu“ publika će zaviriti iza kulisa dok se operski ansambl priprema za predstavu. Uobičajena gužva i nervoza, kašnjenja, vežbanje i upevavanje u zadnji čas, različiti odnosi među umetnicima, poslednje tehničke pripreme i sve ono što prati pozorišni svet, a što publika ne vidi kada se podigne zavesa i započne čarolija operske predstave.

Drugi deo je opera „Mali dimničar“, očaravajuće zabavna i duhovita, uvodi nas u dečji svet iskrenih odnosa, odanosti i požrtvovanosti. Junaci ove priče će nas naučiti kolika je snaga prijateljstva, kako se igrati, voleti i ujedinjeni činiti velika dela.Premda je ovo delo namenjeno najmlađima, u njemu će pođednako uživati publika svih generacija.

Prva repriza je zakazana za

subotu, 24. septembra u 17h. Ulaz za prvu reprizu je beslpatan za publiku uz prethodnu najavu dolaska.

U prilogu su radne fotografije sa probe (potpis za fotke: MOTO arhiva), fotografija zgrade pozorišta (arhiva MP Duško Radović) i saopštenje za medije.

Podeli vest