unnamed (1).png
promo

promo

Dečji program

KONSTRUKTIVNA IGRA ZA DECU DO LETA! Kurs umetnosti za malu decu u UK Parobrod

26.09.2022.

KONSTRUKTIVNA IGRA ZA DECU DO LETA! Kurs umetnosti za malu decu u UK Parobrod
Veličina Slova

Internacionalna škola "Konstruktivna igra" upisuje nove članove za uzrast dece od 3 do 8 godina. Ovaj kurs časova umetnosti traje od jeseni do početka leta i moguće je upisati se u bilo kom trenutku kursa.

Gde se održava

UK Parobrod


Konstruktivna igra je kurs časova umetnosti za malu decu. Ovaj program je strukturiran prema metodama koje je razvila klinički psiholog, specijalista za dečiji razvoj, sertifikovan u SAD, Sofija Trivunac. Časove osmišljava i vodi profesionalna umetnica i nastavnica sa Njujorškog Univerziteta (NYU), Lidija Ristić. Deca će u toku ovog programa stimulisati svoju kreativnost kroz više grana umetnosti i naućiti kako da u grupi razumeju i prihvate svoje i tuđe emocije. Sistem igara ima tradiciju koja seže još od sredine 1984 godine. Fokus igara je na postizanju ravnoteže tela i uma. Deca e ućiti elemente umetničkih pravaca: likovni projekti, tehnike plesa/pokreta, joga, prakse koncentracije, upoznavanje/prihvatanje muzike i pravljenje elementarnih muzičkih instrumenata. U grupnom formatu, deca će imati priliku da razviju svoj umetnički izraz i naučiće da iskažu svoje emocije na zdrav način uključujući se u kreativnu saradnju.

unnamed (2).png
promo

Sofija Trivunac 

Konsultant Kliničke i Dečije Psihologije

Sofija je počela da razvija terapeutske igre za decu predškolskog uzrasta kasnih 80-ih. Njen sistem igara za decu je primenjivan u mnogim predškolskim ustanovama u Beogradu, uključujući "kultnu" Školigricu. Nastavni plan za naš program je zasnovan na njenom istraživanju i originalni metod prevencije dečijih problema kroz grupne vežbe. Sofija je radila i studirala u mnogim gradovima širom sveta, uključujući London, Nikoziju, Boston, Majami i naravno u Beogradu.

unnamed (3).png
promo

Lidija Ristić 

Vođa nedeljnih časova, organizator i direktor programa.

Ona je diplomirala na Massachusetts College of Art u Bostonu, SAD paralelno na smeru skulpture, i slikarstva. Magistrirala je na smeru Studio Art na New York University. Pre dve godine ponovo se preselila u Beograd. Od tada radi na relaciji između Beograda i Njujorka. Lidija se pojavljivala u televizijskim i štampanim intervjuima u više nacionalnih srpskih medija, kao i u mnogim međunarodnim digitalnim i štampanim umetničkim publikacijama, uključujući Artforum.

Podeli vest