image.png
promo

promo

Dečji program

DANI UMETNIČKE IGRE U KUĆI KRALJA PETRA PRVOG: Bogat program za ljubitelje baletske umetnosti svih starosnih doba

23.01.2023.

DANI UMETNIČKE IGRE U KUĆI KRALJA PETRA PRVOG: Bogat program za ljubitelje baletske umetnosti svih starosnih doba
Veličina Slova

Gradska opština Savski venac, Kuća kralja Petra Prvog i Nacionalna fondacija za umetničku igru organizovaće Dane umetničke igre koji će biti održani od 24. do 31 januara u prosotru Kuće Kralja Petra Prvog (Vase Pelagića 40).

Gde se održava

Kuća kralja Petra Prvog


Kada se održava

31. januar


Tokom svih dana trajaće izložba fotografija koje su nastale kroz bogatu istoriju Beogradskog festivala igre koj se održava prethodne dve decenije. Kada je reč o samoj izložbi, fotografije će biti izrađene na laganom penastom materijalu. - deset fotografija biće izloženo u sobama Kuće kralja Petra Prvog. 

U narednim danima smenjivaće se različite aktivnosti: prvi čas baleta sa Natalijom Petrović, koji će okupiti decu uzrasta od pet do deset godina (24. januar u 12 časova), projekcija filma "Karla" o čuvenoj baletskoj umetnici Karli Frači (25. januar u 12 časova), čas baleta sa balerinom Lenom Ćulibrk za decu od sedam do 14 godina (26. januar u 13 časova), predavanje o istoriji igre sa baletskim pedagogom Marijom Janković i nastup najmlađih učenika Baletske škole Nacionalne fondacije za igru (30. januar u 16 časova). 

Podeli vest