Faraon, divljak i princeza 4.jpg
promo

promo

Dečji program

OD NAGRAĐIVANOG ANIMATORA STIŽE NAJNOVIJE OSTVARENJE! "Faraon, divljak i princeza" od 26. januara u bioskopima

25.01.2023.

OD NAGRAĐIVANOG ANIMATORA STIŽE NAJNOVIJE OSTVARENJE! "Faraon, divljak i princeza" od 26. januara u bioskopima
Veličina Slova

Sećate li se animiranog filma "Kiriku i veštica", koji je zvanično prvi bioskopski animirani film sinhronizovan na srpskom jeziku? Od istog reditelja, nagrađivanog profesionalca za animacije Mišela Osla, 26. januara u bioskope stiže najnovija avantura, ujedno uzbudljiva i edukativna, istorijskim činjenicama potkovana - "FARAON, DIVLJAK I PRINCEZA".

Šta epopeja o Starom Egiptu, srednjevekovna legenda sa francuskih planina i fantazija sa turskog dvora mogu da imaju zajedničko?

Od reditelja Mišela Osla, dobitnika nagrade BAFTA 26. januara stiže najnovije animirano ostavrenje "Faraon, divljak i princeza" premijerno prikazano na 18. KIDS FEST-u, koje opisuje 3 različite priče, tri doba koje nemaju potpunu povezanost među sobom. Pred gledaocima će se naći neobičan spoj različitosti, jedinstvena celina o svemoćnim bogovima, prinčevima i princezama, ljubavi, hrabrosti i snovima.

Faraon, divljak i princeza 1.jpg
promo

Egipatska civilizacija fascinirala je Osla od malih nogu i kako bi što uverljivije predstavio prvu priču animacije odeljenje Luvra koje je specijalizovano za Egipat, kao i za afričke dinastije, pomoglo mu je pri radu te je ova priča, kako ističe Oslo "istorijski najtačnija."

U svojoj karijeri, prikazivao je Japan, Persiju, Tibet, Antile, a na isti način pristupio je i francuskom regionu Overnj. Putovao je njegovim predelima i istraživao kamerom i na taj način je predstavio i sledeću priču animacije: "Mnogo sam naučio o toj teritoriji i svemu onome što je predstavlja: sivi vulkanski kamen, katedrala u Klermon-Feranu, veliki broj zamkova koji su me oduševili."

Likovi izražavaju svoje komplikovane misli i osećanja na način koji je razumljiv čak i najmlađima, a nije prejednostavan odraslima. Volim da upotrebljavam samo korisne reči i uvek se preispitujem koji im je smisao.

Mišel Oslo

Mišel Oslo je poznat po mnogim crtanim filmovima (Azur i Asmar, Dilili u Parizu), a na ovim prostorima posebno je ostala u pamaćenju animacija "Kiriku i veštica", koja zvanično slovi za prvu sinhronizovanu animaciju prikazanu u bioskopima kod nas.

"Danas srećem ljude koji su kao deca gledali moje filmove i koji mi na njima zahvaljuju. To je neverovatno. Većina animatora koji su se pridružili mom timu rekli su mi da su odrasli uz moje filmove i da su zbog toga došli da rade sa mnom. Često se susrećem sa svojom publikom i razgovaram sa gledaocima svih uzrasta. Divno je kada jedan autor može da vidi ono što njegov rad postiže tokom godina. Zaista sam ispunjen."

Faraon, divljak i princeza 3.jpg
promo

Podeli vest