p1ehee83va1gitq3josj1k45jfd5.jpg
Madlenianum promo

Madlenianum promo

Dečji program

NE POSTOJI RECEPT ZA ISPRAVNO RODITELJSTVO: Pozorište Mladih gostuje u Madlenianumu

31.01.2023.

NE POSTOJI RECEPT ZA ISPRAVNO RODITELJSTVO: Pozorište Mladih gostuje u Madlenianumu
Veličina Slova

Na velikoj sceni Madlenianuma gostovanje Pozorište mladih iz Novog Sada u sredu, 1. februar u 19.30 časova sa autorskom komedijom "Dok te ja hranim i oblačim". Predstava se preporučuje publici starijoj od 16 godina.

Gde se održava

Madlenianum


Kada se održava

1. februar u 19.30 časova


Ako ste nekada bili dete, ako ste roditelj ili imate nameru da to postanete, ako ste ikada išli u vrtić ili školu, ako radite u vrtiću ili školi, ako ste nekada bili trudni, ako vam stalno drugi govore kako da vaspitavate svoje dete, ako stalno neko pokušava da vas vaspitava, ako imate rodbinu koja vam ide na živce, ako ste ikada pisali školski sastav na temu „Kako sam proveo raspust“, ako živite u Srbiji, ako vam je pasoš uvek nadohvat ruke – dođite na predstavu „Dok te ja hranim i oblačim“ Pozorišta mladih. 

p1ehee83vcnrm15ndai015lr15sl8.jpg
Madlenianum promo

Predstava „Dok te ja hranim i oblačim…“ je svojevrsni prikaz geneze onih koji su imali tu sreću ili nesreću da se rode, odrastaju, školuju, venčaju i dobiju decu u Srbiji. Kao što srpska istorija robuje autoarhetipima, tako je i porodični život stanovnika naše zemlje uglavnom arhetipskog karaktera, kako Danica Nikolić, dramaturg to ističe. Procesi koji se dešavaju od kada novo i ničim zapljano biće dospe u dokumentaciju matične opštine i dobije svoj JMBG, pa dok to isto, sada već zaprljano, istrošeno i odraslo biće, i samo ne postane roditelj koje prijavljuje svoje dete u opštini, uglavnom liče jedni na druge kao jaje jajetu. Ekipa ovog autorskog projekta ističe da su dosta zajedničkim radom i iskustvima došli do zaključka da recept za ispravno roditeljstvo ne postoji. I još jedan podzaključak – nažalost, postoje šabloni, oni isti, arhetipski kojima smo svi, na ovaj ili onaj način izloženi. 

p1ehee83va12u51jge46mhqj4856.jpg
Madlenianum promo

Podeli vest