unnamed (37).jpg
Promo

Promo

Dečji program

NE MORATE BITI SUPERHEROJ DA BISTE BILI SJAJNI! Animirani film namenjen celoj porodici

05.03.2023.

NE MORATE BITI SUPERHEROJ DA BISTE BILI SJAJNI! Animirani film namenjen celoj porodici
Veličina Slova

Animirani film "Baš super" (Just Super) našao se u takmičarskom programu Generation Kplus ovogodišnjeg BERLINALA, a ubrzo nakon prikazivanja na prestižnom filmskom festivalu sinhronizovana animacija o superherojskoj porodici zaživeće 2. MARTA na platnima domaćih bioskopa.

Berlinski filmski festival započinje 16. februara svoje 73. izdanje, a jedno od ostvarenja koje će se naći u Generation Kplus takmičarskom programu biće animirana avantura skadinavskog reditelja Rasmusa Sivertsena "Baš super", nominovana za nagradu Kristalni medved. Od norveškog majstora animacija, poznatog po porodičnim crtanim filmovima ("Solan i Ludvig", "U šumi Haki Baki") stiže motivišuća animacija o superherojstvu, koja će se od 2. MARTA naći na repertoarima domaćih bioskopa.

Jedanaestogodišnja devojčica Hedvig, zaljubljenik u igrice, otkriva da joj se život okreće naglavačke kada je primorana da zameni svoga oca kao superheroja grada i to mnogo pre nego što je očekivala. Izazovi pred kojima se našla mnogo su veći nego što je mogla i da pretpostavi, a usled nespretnih poteza otac se odlučuje za rođaka Adirana, kao budućeg heroja. Hedvig mora brzo da reaguje! Reditelj Sivertsen ističe da je reč o animacija koja otopljava srca i koja je ujedno zabavna i superherojska priča namenjan celoj porodici. 

"Baš super je originalni koncept. Režirao sam 10 dugometražnih animiranih filmova, za mene je značajno da stvorim nešto iz temelja, sa temama do kojih mi je stalo. Priča koja se bavi i raspravlja o aktuelnim temama današnjice, poput Kako se deca nose sa velikim očekivanjima roditelja i okoline? Da li je pogrešno dozvoliti svojoj deci da stalno i po ceo dan budu na telefonima i ekranima? Da li svi moraju da budu super ili je dovoljno da budu ono što jesi?"

Podeli vest