NASLOVNA (1).JPG
GO Zemun promo

GO Zemun promo

Dečji program

SVAKI SUSRET I RAZMENA ISKUSTVA DIRETKNO UTIČE NA NAŠE NAPREDOVANJE! Prijem za učesnike Erazmus+ projekata u Opštini Zemun

09.03.2023.

SVAKI SUSRET I RAZMENA ISKUSTVA DIRETKNO UTIČE NA NAŠE NAPREDOVANJE! Prijem za učesnike Erazmus+ projekata u Opštini Zemun
Veličina Slova

Učenici i kolektiv OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" dočekali su 6. marta svoje drugove i, takođe, učesnike u Erazmus+ projektu, T. A. L. E. S. i CODE:STEAM.

Trećeg dana boravka u Batajnici, za učenike, nastavnike i profesore iz devet škola i sedam zemalja - Bugarske, Grčke, Litvanije, Rumunije, Turske, Italije i Španije, priređen je prijem i susret sa predsednikom Gradske opštine Zemun Gavrilom Kovačevićem, na kome je bila prisutna i načelnica Uprave Tijana Bakić i direktor škole domaćina Igor Vojnović.

pokloni.JPG
GO Zemun promo

"Svaki susret, svaka razmena iskustava i upoznavanje sa drugim kulturama direktno utiču na naše napredovanje u društvu i uzrastanje u ličnosti, a svi mi, ma koliko se razlikovali, pripadamo istoj majci zemlji, isti su nam koreni, i imamo zajedničku budućnost. Mi stariji vama moramo obezbediti uslove za život u miru i blagostanju", rekao je između ostalog predsednik Kovačević u svom pozdravnom obraćanju. 

Dobra atmosfera susreta nastavila se razmenom poklona, a druženje sa učesnicima Erazmus+ projekta nastavljeno je obilaskom istorijsko-kulturnih i prirodnih lepota varoši zemunske.

hleb i so.JPG
GO Zemun promo

Posle dana provedenih u radionicama iz oblasti psihologije i novih tehnologija, ovakav aktivni odmor i razgledanje Beograda i Zemuna za 40 učenika i 25 nastavnika iz inostranstva predstavljalo je novu priliku da nešto novo nauče o zemlji svojih domaćina, njihovoj istoriji, običajima, kulturi, što je i primarna misija "mobilnosti" Erazmus+ programa.

Podeli vest