Ranciceva kuca DSC_5233 (2).JPG
promo

promo

Dečji program

OTVORENA IZLOŽBA DEČJIH LIKOVNIH RADOVA „KREIRAJ RAZGLEDNICU - GROCKA KRAJ DUNAVA“: U Rančićevoj kući najmlađi pokazali svoje umeće i poznavanje okruženja

11.04.2023.

OTVORENA IZLOŽBA DEČJIH LIKOVNIH RADOVA „KREIRAJ RAZGLEDNICU - GROCKA KRAJ DUNAVA“: U Rančićevoj kući najmlađi pokazali svoje umeće i poznavanje okruženja
Veličina Slova

Izložba dečjih likovnih radova „Kreiraj razglednicu - Grocka kraj Dunava“ otovrena je u Rančićevoj kući, u galeriji Centra za kulturu Grocka i trajaće do 24. aprila.

Gde se održava

Rančićeva kuća


Na otvaranju izložbe dodaljene su nagrade za najuspešnije radove prema odluci stručnog žirija, a ovom svečanom prilikom, predstavili su se svojim umećem i učenici OMŠ „Nevena Popović“ iz Grocke. Dečja izložba se realizuje po konkursnom pozivu Centra za kulturu Grocka – ustanove kulture Gradske opštine Grocka. 

Likovni konkurs „Kreiraj razglednicu - Grocka kraj Dunava“ namenjen je deci i mladima sa teritorije opštine Grocka. Pred učesnicima je bio zadatak da likovnim putem, u formi razglednice koju bi nekome uputili, likovno uobliče osobenosti svog kraja (arheološka nalazišta, vinčansku kulturu, manastire i crkve, reku Dunav, ade, voćnjake, vinograde, Kasno rimsku grobnicu u Brestoviku, narodno neimarstvo...). Cilj konkursa je da promoviše vrednosti lokalne sredine i podstakne decu i mlade da upoznaju i istražuju svoje okruženje, i na kreativan način prikažu sopstveno viđenje prirodnih lepota i kulturno-turističkih vrednosti kraja u kome žive. Autorka koncepta konkursa je Zorica Atić, istoričarka umetnosti. 

Podeli vest