KIDIKEM 9.3.2024, 12.00.jpg
promo

promo

Dečji program

OVAJ FESTIVAL PODSTIČE HUMANOST I KREATIVNOST KOD DECE: Međunarodni Festival dečjeg video klipa Kidikem predstavlja najbolje filmove kratke forme

08.03.2024.

OVAJ FESTIVAL PODSTIČE HUMANOST I KREATIVNOST KOD DECE: Međunarodni Festival dečjeg video klipa Kidikem predstavlja najbolje filmove kratke forme
Veličina Slova

Deveti Festival dečjeg video klipa ,,Kidikem’’ biće održan u subotu, 9. marta, u 12 časova, u Maloj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Gde se održava

Dečji kulturni centar Beograd


Kada se održava

9. mart


Festival će otvoriti renomirana rediteljka animiranih filmova i urednica festivala „Kidikem" Marija Milanović Lazarevski i direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd Dragan Marić. Publika će imati priliku da vidi najbolje filmove kratke forme – video klipove po mišljenju ovogodišnjeg stručnog žirija, u čijem sastavu su Nikola Majdak - reditelj i snimatelj, Nebojša Petrović - vizuelni umetnik i pedagog, Miloš Tomić – reditelj i vizuelni umetnik i reditelji Predrag Nedeljković i Vojin Vasović. 

Nakon projekcije pobedničkih filmova mladim autorima biće uručene nagrade. Pored diploma i medalja, autori najbolje plasiranih video klipova dobiće vredne nagrade – tablet, bežične zvučnike i slušalice, kao i ciklus radionica video produkcije Edukativnog centra Fibonacci i Logiscool internacionalne škole digitalnih veština i programiranja na kojima će, pored teorijskih i praktičnih vežbi, nagrađeni učiti o procesu snimanja filma, montaži, postprodukciji i bezbednosti na internetu, a imaće i priliku da steknu uvid u osnovne koncepte programiranja. 

Među specijalnim nagradama je i „Jutjub nagrada'' koja se dodeljuje filmu sa najvećim brojem pregleda, o čemu odlučuju gledaoci i pratioci Jutjub kanala DKCB. Glasanje za „Jutjub nagradu'' počeće odmah nakon projekcije nagrađenih filmova i trajaće do 25. marta. 

Međunarodni Festival dečjeg video klipa KIDIKEM, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd, okuplja decu i mlade od 9 do 16 godina koja umeju kroz kratku formu video zapisa da izraze svoje mišljenje na zadatu temu. Cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana.

Podeli vest