Međunarodni likovni konkurs RADOST EVROPE - Rusija
promo

promo

Dečji program

LITERARNO-MUZIČKI PROGRAM „DA TRAVKU UZ TRAVKU VRSTAM”: Predstavljanje zbirke poezije Radmile Šehić

15.04.2024.

LITERARNO-MUZIČKI PROGRAM „DA TRAVKU UZ TRAVKU VRSTAM”: Predstavljanje zbirke poezije Radmile Šehić
Veličina Slova

U Dečjem kulturnom centru Beograd, u okviru programa „Klub čitalaca”, u sredu, 17. aprila, od 11 časova, biće predstavljena nova knjiga „Da travku uz travku vrstam” Radmile Šehić. Ulaz je slobodan.

Gde se održava

Dečji kulturni centar, Takovska 8


Kada se održava

17. april


Literarno-muzički program pod nazivom DA TRAVKU UZ TRAVKU VRSTAM je predstavljanje zbirke poezije Radmile Šehić. Program će se održati u Maloj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd, u Takovskoj 8.

Pored autorke knjige, učesnici programa biće članovi vokalne grupe Dečjeg kulturnog centra Beograd „Nađi svoju zvezdu'', Baletskog studija Dečjeg kulturnog centra Beograd i učenici OŠ „Vlada Aksentijević”, koji će recitovati pesme iz nove zbirke. Voditelj programa je Ivana Teodorović Stojanović, a urednik programa Snežana Stanković.

Novo štampano izdanje Dečjeg kulturnog centra Beograd krasi police Biblioteke ove ugledne gradske kuće na radost dece ali i odraslih koji vole iskrenu i lepu poetsku reč.

„Satkana od osmeha, topline i srdačnosti, Radmila Šehić pleni svojom energijom i ljubavlju prema svetu koji je okružuje. Ta ljubav i poetski pogled na prirodu – na penast oblak, pčele koje su se naljutile, zvezde u pelenama, zagrljaj jeseni i javora, na isušeni kamenčić-grumenčić koji stoji sam nasred puta... prikazuje se kroz stihove koje Radmila tako vešto tka. Ovo je još jedna u nizu sjajnih zbirki poezije koju će deca, ali i odrasli, njihovi roditelji, bake i deke, veoma rado čitati i recitovati. Unapred se radujemo tim pesničkim susretima u kojima se publika, i ona mlada i ona malo starija, druži sa Radmilom Šehić kroz poetsku reč” – istakla je u pogovoru dr Ivana Teodorović Stojanović, urednik programa u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Pesme u knjizi prate ilustracije – crteži dece iz celog sveta nastali povodom 24. Međunarodnog likovnog konkursa „Radost Evrope” i fotografije dr. Seada Šehića.

Podeli vest