image002.png
promo

promo

Dečji program

INTERAKTIVNA RADIONICA FARBANJA USKRŠNJIH JAJA : Etnografski muzej pdržava kreativni razvoj mališana

26.04.2024.

INTERAKTIVNA RADIONICA FARBANJA USKRŠNJIH JAJA : Etnografski muzej pdržava kreativni razvoj mališana
Veličina Slova

Negujući prepoznatljivu tradiciju dugu tri decenije, Etnografski muzej proslavlja najveći hrišćanski praznik Uskrs i tom prilikom i ove godine organizuje porodične pakete za svu radoznalu decu i roditelje, tokom predstojećih vikenda 27. i 28. aprila.

Gde se održava

Etnografski muzej u Beogradu


Kada se održava

28. april


Na interaktivnim radionicama farbanja uskršnjih jaja kao jednog od najstarijih hrišćanskih običaja, mališani uzrasta od 5 do 12 godina će imati jedinstvenu priliku da zajedno sa roditeljima ukrašavaju jaja izvornim šarama našeg kulturnog nasleđa pomoću pisaljke i pčelinjeg voska i boje ih prirodnim pigmentima.

Kroz učešće u interaktivnoj radionici roditelji će imati jedinstvenu priliku da podrže kreativni razvoj i edukaciju svojih mališana, ali i da stvore nezaboravne zajedničke trenutke za pamćenje i prepričavanje.

Kao poseban podsticaj inspiraciji, tokom trajanja radionica biće postavljena i izložba šara na uskršnjim jajima, a na ovaj način Etnografski muzej želi da pruži podršku svakom detetu da prepozna da je muzej mesto porodičnih tradicija gde se stare vrednosti neguju i nove stvaraju.

Radionice vode Laslo Muhi, narodni umetnik i Mlađan Branilović, slikar i likovni urednik u Manakovoj kući pri Etnografskom muzeju. Karte za radionice su već rasprodate, pa možemo sa velikom radošću da vas obavestimo da će Etnografski muzej tokom trajanja vaskršnjih radionica ugostiti preko stotinu dece!

Nakon šaranja uskršnjih jaja, roditelji i mališani će moći da pogledaju i našu stalnu postavku i dve aktuelne izložbe „Čitanje boja ” i „Miodrag Vartabedijan Varta i njegovi tradicionalni simboli“.

Šaraj u Etnografskom!

Podeli vest