mufasa.jpg
promo

promo

Dečji program

OBJAVLJEN TIZER NAJNOVIJE DIZNIJEVE ANIMACIJE: Crtani film „Mufasa: kralj lavova”

30.04.2024.

OBJAVLJEN TIZER NAJNOVIJE DIZNIJEVE ANIMACIJE: Crtani film „Mufasa: kralj lavova”
Veličina Slova

Od dobitnika nagrade Oskar, reditelj Barija Dženkinsa (Mesečina), krajem decembra ove godine stiže nova Diznijeva avantura „Mufasa: kralj lavova”.

Kada se održava

31. decembar


Dizni studio otkrio je delić svog budućeg hita „Mufasa: kralj lavova” koji u svetske i domaće bioskope stiže krajem decembra. Tek obajvljeni video nagoveštava priču o neizvesnom usponu voljenog kralja Ponosne zemlje, mesta u afričkoj savani iz originalne priče Kralj lavova, a cela animacija snimljena je pod rediteljskom palicom Barija Dženkinsa (Barry Jenkins) dobitnika nagrade Oskar za film Mesečina.

„Mufasa: kralj lavova” osvrće se na Rafikija, poznatog šamana iz originalnog naslova koji je zadužen da Simbinoj i Nalinoj ćerki Kiari prenese legendu o Mufasi. Ispričana u prisećanjima, animacija donosi Mufasa kao mladunčeta bez roditelja, izgubljenog i samog sve dok ne upozna simpatičnog lava po imenu Taka, naslednika kraljeve loze, princa sa svetskom budućnošću koji prima Mufasa u porodicu kao svog brata. Slučajan susret pokreće grupu na nevrovatno putovanje u potrazi za svojom sudbinom, testirajući njihove odnose dok zajedno rade na tome da izbegnu pretećeg i smrtonosnog neprijatelja.

Kompanija Dizni obajvila je i imena čiji će se glasovi naći iza voljenih likova, a mladi engleski glumac jamajčanskog porekla Aron Pijer (Aaron Pierre) tumačiće Musafu. Deo postave je i poznati Danac Mads Mikelsen.

Podeli vest