Framegrab-09.jpg
Promo UK Parobrod

Promo UK Parobrod

Filmski i pozorišni program

BESPLATNA PROJEKCIJA FILMA ZA POČETAK LETA! Zaronite u skandivansku kulturu i kinomatografiju uz pomoć Nesvestice

22.06.2022.

BESPLATNA PROJEKCIJA FILMA ZA POČETAK LETA! Zaronite u skandivansku kulturu i kinomatografiju uz pomoć Nesvestice
Veličina Slova

U saradnji sa Skandivanskim kutkom i VOD platforma KinoKauch, UK Parobrod organizuje realizaciju zajedničkog projekta - Skandinofilmsko veče. Na repertoaru su ostvarenja savremene nordijske filmske produkcije, najrazličitijih žanrova i tematskih određenja.

Gde se održava

UK Parobrod


Kada se održava

29. juna u 19 časova


Pred letnju pauzu, poslednje srede u mesecu 29. juna u 19 časova, Skandinofilmske večeri završavaju se u velikom stilu, filmom „Nesvestica“, švedskih režisera Monsa Morlinda i Bjerna Stajna. U pitanju je posebna vrsta šljokičavog i kitnjastog filmskog iskustva, razigrani film za vrele letnje dane.  Režiseri Mons Morlind i Bjern Stajn sarađuju još od svoje 15. godine. Zajedno, oni ne veruju da stvari treba raditi postepeno – uz svoju raskošnu estetiku, „Nesvestica“ je tip filma koji se ne plaši da se poigra sa kičom i kempom, i ako išta, uspeva da to iskoristi kao svoju prednost.

Framegrab-03.jpg
Promo UK Parobrod

 Jon (Albin Grenholm) i Nini (Frida Gustavson) odrastaju u atmosferi intenzivnog suparništva koje postoji između njihovih porodica. Na prvi pogled, Jonov i Ninin svet ispunjen je čudima. Ipak, odrastajući u okrilju ova dva porodična klana koja upravljaju rivalskim zabavnim parkovima, sa dodatnom namerom da pridobiju svakog mogućeg posetioca, oni vrlo rano uče kako da igraju „prljavo“. Nakon višegodišnjih zločestih šala i podvala, Jon i Nini se ponovo sreću, sada kao odrasli ljudi u leto 1940. godine, kada se na obostrano iznenađenje između njih javlja neosporiva privlačnost. Ali, u osvit Drugog svetskog rata, njih dvoje će ubrzo morati da se suoče i sa drugim problemima. Uz poznati set-ap, koji se zasniva na zabranjenoj ljubavi, film brzo zamenjuje balkon u Veroni za merdevine i kostim medveda, dok naši potencijalni ljubavnici ispaljuju ruže jedno na drugog u snu.

Bitna napomena za ove filmske susrete jeste da su projekcije besplatne, ali da je zbog ograničenog broja mesta potrebno rezervisati svoje mesto u sali UK Parobrod. Projekcija će početi u 19 časova, a prijavu možete izvršiti prijavnog linka do ponedeljka 27. juna u 19 časova.

Podeli vest