pisma_iz_srbije-bojan_ljubenovic_v.jpg
Bojan Ljubenović Pisma iz Srbije
promo

Bojan Ljubenović Pisma iz Srbije
promo

Filmski i pozorišni program

DOK JE SRBA I SRBIJE BIĆE I PISMA! Pogledajte zašto ovaj satiričar važi za jednog od najboljih

29.06.2022.

DOK JE SRBA I SRBIJE BIĆE I PISMA! Pogledajte zašto ovaj satiričar važi za jednog od najboljih
Veličina Slova

Dom kulture “Studentski grad” organizuje književni i pozorišni program u četvrtak, 30. juna sa početkom u 20 časova u Amfiteatru razgovor sa satiričarem i monodramu koja je zakazana odmah nakon razgovora.

Gde se održava

Amfiteatar doma kulture “Studentski grad”


Kada se održava

30. juna


Autor knjige „Pisma iz Srbije" Bojan Ljubenović je jedan od najznačajnijih savremenih satiričara, s kojim ćete imati prilike da pričate o pomenutoj knjizi, povodom monodrame nastale po ovoj knjizi, koja će posle razgovora biti odigrana na istom mestu, kao i o Ljubenovićevoj poslednjoj knjizi NIŠTA NIJE SMEŠNO. 

IMA JEDNA ZEMLJA FINISH slabije (1).jpg
promo

 „Predstava IMA JEDNA ZEMLJA, u izvođenju Jovice Jašina, bazirana je na popularnoj knjizi PISMA IZ SRBIJE (dobitnik je Domanovićeve nagrade za 2015. godinu). Glavni junak ove predstave je Ljubenovićev izmišljeni stranac, koji hirurškom preciznošću, na duhovit i lucidan način secira srpsku stvarnost, ukazujući publici na ovdašnje paradokse, anomalije, mane i vrline. Duhovit je na momente, a satiričan čitavo vreme i obrnuto, pa se publici čini da se umesto u pozorištu nalazi pred velikim ogledalom u kome neprestano vidi sebe. Gledaocu će se taj odraz ponekad svideti, a ponekad ne, ali će na kraju ipak morati da prizna da je to on, ma koliko mu to teško palo. IMA JEDNA ZEMLJA je duhovita i opora, uzima se kao gorki lek, ali garantuje da će posle nje svakome ko je pogleda biti bolje.“

Podeli vest