unnamed.jpg
promo

promo

Filmski i pozorišni program

ČETVRT VEKA KULTNOG FILMA: „Titanik“ u remasterizovanom 3D formatu proslavlja svoju 25. godišnjicu

11.01.2023.

ČETVRT VEKA KULTNOG FILMA: „Titanik“ u remasterizovanom 3D formatu proslavlja svoju 25. godišnjicu
Veličina Slova

Uoči „Dana zaljubljenih“ jedan od najromantičnijih filmova ikada, ostvarenje Džejmsa Kamerona „Titanik“ naći će se 9. februara na platnu domaćih bioskopa i to ovaj put sa perfektnim zvukom i kristalno jasnom slikom, u impresivnoj 4k rezoluciji

Kada se održava

9. februar


Prošlo je četvrt veka od bioskopskog prikazivanja kultnog filma „Titanik“ sa Kejt Vinslet i Leonardom di Kaprjem u glavnim ulogama, vezujući tada brojnu publiku za Džejka i Rouz, sudbinski par čija se romansa događa i završava na čuvenom, najmodernijem brodu predratnog vremena koji 1912. doživljava svoje potonuće.

Sada 25. godina od nastanka čuvenog naslova snimljenog po motivima istinitog događaja, autori ostvarenja na čelu sa cenjenim rediteljem Džejmsom Kameronom, donose pred svetsku bioskopsku publiku remasterizovanu verziju filma Titanik, u 3d formatu i 4k rezoluciji, izdvajajući kao kuriozitet perfektan zvuk i kristalno jasnu sliku.

Mnoge generacije pamte početak prikazivanja jednog od najromantičnijih filmova svetske kinematografije, a sada 25. godina kasnije upravo njihovi sledbenici i neke nove generacije imaju priliku da pogledaju Re-release filma koji slovi za "ostvarenje za sva vremena."

"Titanik" Džejmsa Kamerona je epska akciona drama, nastala po motivima istinitog događaja koja beleži romansu između dame iz visokog društva rouz i siromašnog momka Džejka. jedan od tri broda britanske kompanije "Vajt star lajn", kao najveći putnički brod ikada izgrađen do te 1912. od koga se očekivala potpuna bezbednost, na svom prvom putovanju od Sautemptona do Njujorka udario je u ledeni breg i potonuo u severnom Atlantiku, odnevši sa sobom više od 1.500 života.

Cenjeni holivudski reditelj Džejms Kameron o kom se posebno pričalo proteklih dana, a najviše zbog uspeha njegovog najnovijeg filma "Avatar: put vode" koji se trenutno prikazuje u domaćim bioskopima, snimio je te 1997. godine vanvremenski hit koji je potom odmah osvojio 11 nagrada Oskar od kojih i prestižnu zlatnu statuu u kategoriji za najbolji film godine. Film je osvojio publiku širom sveta, a u Srbiji i Crnoj Gori do sada ga je pogledalo preko 550.000 gledalaca.

u nastavku pogledajte trejler filma "Titanik".

Podeli vest