MammaMIa5.jpg
promo

promo

Filmski i pozorišni program

150. IZVOĐENJE MJUZIKLA „MAMMA MIA!": Predstavu, koja je postala planetarni fenomen, videlo je 65 miliona gledalaca

16.01.2023.

150. IZVOĐENJE MJUZIKLA „MAMMA MIA!": Predstavu, koja je postala planetarni fenomen, videlo je 65 miliona gledalaca
Veličina Slova

U sredu 18. januara 2023. godine, mjuzikl „Mamma Mia!" pozorišta na Terazijama obeležiće svoje 150. izvođenje!

Gde se održava

Pozorište na Terazijama


Kada se održava

18. januar u 19.30 časova


„Jedna majka. Jedna ćerka. Tri potencijalna oca. I put ka oltaru koji nikada nećete zaboraviti!” Premijera predstave inspirisana muzikom grupe ABBA, bila je 27. marta 2015. godine kao prvo izvođenje ovog naslova u ovom delu sveta. Do sada je preko 75 000 gledalaca pogledalo ovu predstavu kako na matičnoj sceni, tako i na gostovanjima.

I dvadeset četiri godine nakon svetske premijere, „Mamma Mia!" je jedan od najpopularnijih naslova koji je pogledalo više od 65 miliona ljudi širom sveta. Predstava se izvodi na 16 svetskih jezika na svih šest kontinenata, a bila je višestruko nominovana za najprestižnije nagrade. 

Terazijski mjuzikl „Mamma Mia!! rađen je u koprodukciji sa slovenačkom kompanijom Prospot. Glumica Jelena Jovičić, koja tumači ulogu Done, povodom nastupajućeg jubileja izjavila je:

„Mamma Mia! je više od predstave. Ona je naše najbolje društvo, rame za plakanje, ponovno rođenje! Ona je fenomenalno osećanje sa kojim odlazite iz pozorišta nasmejani i napunjeni nekom čudnom pozitivnom energijom. Kada bih ukratko mogla da je opišem, rekla bih da je to predstava koja slavi život takav kakav jeste, sa svim svojim vrlinama i manama; život po meri običnog čoveka koji ne odustaje od sebe i sopstvenog viđenja ljubavi i slobode.”

MammaMIa6.jpg
promo

Slobodan Stefanović koji u predstavi tumači lik Sema, sa posebnim uzbuđenjem očekuje 150. izvođenje:

„Mamma mia! je planetarni hit koji je svoje mesto, srećom, našao i kod nas u Pozorištu na Terazijama. Predstava donosi mnogo lepih trenutaka nama i publici, i presrećan sam što sam deo ekipe koja na najlepši način prenosi emociju ljudima koji vole naše pozorište. Neka nam je dugovečna, i na radost svih nas!”

MammaMia.jpg
promo

Autorski tim predstave čine Jug Radivojević (reditelj), Slobodan Obradović (dramaturg), Vesna Šouc/Milan Nedeljković (dirigenti), Mojca Horvat (koreograf), Bojana Nikitović (kostimograf), Aleksandar Denić(scenograf). Uloge tumače Milena Živanović, Iva Manojlović, Tatjana Dimitrijević, Jelena Jovičić, Milena Vasić, Slobodan Stefanović, Dragan Vujić Vujke, Vladan Savić, Žarko Stepanov, Dušica Novaković, Mina Lazarević, Ivana Knežević, Ivan Zablaćanski, Bojana Simeon, Barbara Milovanov, Ljubiša Dinčić, Dušan Šida i drugi.

U predstavi učestvuju balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Podeli vest